- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάνω από 1.000 νεκροί στις ΗΠΑ εξαιτίας του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.
Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ, όπου καταγράφηκαν επιπλέον 1.082 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας).
Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη υφίσταται σε απόλυτους αριθμούς το πιο βαρύ χτύπημα εξαιτίας της πανδημίας παγκοσμίως, σε αριθμό θανάτων (112.833) όσο και σε αριθμό μολύνσεων.
Η χώρα συνεχίζει να καταγράφει περίπου 20.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό καθημερινά και δυσκολεύεται να κατέβει από αυτό το πλατό, καθώς κάποιες πολιτείες παίρνουν τη σκυτάλη από άλλες.
Στο Τέξας και στη Βόρεια Καρολίνα οι ασθενείς που νοσούν από την COVID-19 και έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία είναι σήμερα αισθητά περισσότεροι απ’ ό,τι πριν από έναν μήνα.
Με μισό εκατομμύριο τεστ να γίνονται καθημερινά, η χώρα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στις διαγνωστικές εξετάσεις ανά κάτοικο.
Εκφράζονται ανησυχίες από ειδικούς ότι οι διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ εδώ και δύο εβδομάδες θα προκαλέσουν αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού, πάντως ο Ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θέλησε να φανεί καθησυχαστικός.
«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως, έως αυτό το στάδιο, δεν βλέπουμε αύξηση των νέων κρουσμάτων τώρα, περίπου δύο εβδομάδες αφότου άρχισαν να γίνονται οι πρώτες διαδηλώσεις», διαβεβαίωσε ο Πενς τον τηλεοπτικό σταθμό Fox Business Network.
Κατά τον μέσο όρο ένδεκα επιδημιολογικών μοντέλων όπως τον υπολόγισαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα αναμένεται να έχει φθάσει τους περίπου 130.000 την 4η Ιουλίου, την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα παιδιά ηλικίας 2 και 4 ετών εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε χώρο στάθμευσης
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εσωτερική διαδρομή στις ΗΠΑ
Η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας δεν αφορά μόνο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
Παράλληλα, η προσφορά θέσεων παραμένει περιορισμένη
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Ο «βασιλιάς του Βορρά» θέλει να αντικαταστήσει τον Κιρ Στάρμερ - Η πολιτική διαδρομή του
Δεν έγινε τίποτα από όσα υποσχέθηκαν οι Brexiteers
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος
Το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου - Ο ποταμός Πάδος στερεύει λόγω ξηρασίας
Ο Γκρίνσπαν έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές της νόσου Πάρκινσον
Το χάος της μετά-Brexit εποχής δεν έχει τέλος για το Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα χρονολόγιο των πιο σημαντικών γεγονότων από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι σήμερα
O εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε του αριστερού αντιπάλου του
Ο πρώην υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ τον υποστηρίζει
Το «ευχαριστώ» της προέδρου της Κομισιόν
Σχεδόν 2.700 γαλλικά σχολεία έκλεισαν ή τροποποίησαν το πρόγραμμά τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών
Ο νέος επικεφαλής του κόμματος αναμένεται να έχει οριστεί πριν τον Σεπτέμβριο
«Η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται από κρίση σε κρίση», δήλωσε ο ηγέτης του Reform UK
Οι αρχές εντόπισαν 2,7 τόνους ναρκωτικών αξίας 500 εκατ. ευρώ σε επιχείρηση στο Σίδνεϊ
Θερμοκρασίες έως 43°C - Κλειστά σχολεία και προειδοποιήσεις για ευάλωτους πολίτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.