- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάπας Φραγκίσκος για Φλόιντ: Ο ρατσισμός είναι αμαρτία
«Δεν μπορούμε ούτε να τον ανεχθούμε ούτε να κλείνουμε τα μάτια σε αυτόν»
Θέση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ πήρε και ο Πάπας Φραγκίσκος, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού, καταδικάζοντας, ωστόσο, και τις βίαιες αντιδράσεις που ακολούθησαν.
«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε να κλείνουμε τα μάτια σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ή αποκλεισμού και να προσποιούμαστε ότι υπερασπιζόμαστε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος χαρακτήρισε παράλληλα τον ρατσισμό «αμαρτία».
«Την ίδια ώρα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η βία τις τελευταίες νύχτες είναι αυτοκαταστροφική», πρόσθεσε ο Ποντίφικας. «Τίποτε δεν κερδίζεται με τη βία, ενώ αυτά που χάνονται είναι πολλά», σχολίασε επίσης, σε ιδιαίτερο μήνυμα που απηύθυνε στους αγγλόφωνους πιστούς.
«Παρακολουθώ με μεγάλη ανησυχία τις επώδυνες κοινωνικές ταραχές που σημειώθηκαν στο έθνος σας αυτές τις μέρες, μετά τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ», υπογράμμισε.
«Σήμερα ενώνω τη φωνή μου με την Εκκλησία του Αγίου Παύλου και τη Μινεάπολη και με τις ΗΠΑ για να προσευχηθώ για την ανάπαυση της ψυχής του Τζορτζ Φλόιντ και για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αμαρτίας του ρατσισμού», συνέχισε.
«Προσευχόμαστε για την ανακούφιση των συντετριμμένων οικογενειών και φίλων και προσευχόμαστε για την εθνική συμφιλίωση και την ειρήνη, στις οποίες προσβλέπουμε», κατέληξε ο Ποντίφικας.
Ο Φλόιντ, ένας 46χρονος Αφροαμερικανός, άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη των ΗΠΑ επαναλαμβάνοντας τη φράση «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», καθώς βρισκόταν ξαπλωμένος στο έδαφος, δεμένος με χειροπέδες και το λαιμό του να βρίσκεται κάτω από το γόνατο ενός αστυνομικού, οι συνάδελφοι του οποίου έμειναν αδρανείς. Οι νεκροψίες που έγιναν επιβεβαίωσαν ότι ο θάνατός του οφειλόταν στην πίεση που δέχθηκε στον λαιμό του.
Μετά τον θάνατό του ένα κίνημα οργής κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.