Κοσμος

Περπατώντας με τη βίβλο στο χέρι - Το βίντεο του Λευκού Οίκου

«Αποκρουστικός» ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ο επίσκοπος της Ουάσινγκτον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη βίβλο στο χέρι © EPA/SHAWN THEW

Ο Λευκός Οίκος δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με τον Τραμπ να περπατά με τη βίβλο στο χέρι. Έντονες οι αντιδράσεις των θρησκευτικών ηγετών.

Ο Λευκός Οίκος μόλις έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να περπατά με τη βίβλο στο χέρι προς την επισκοπική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Ένα βίντεο με μουσική σε πατριωτικό τόνο χωρίς να δείχνει ούτε έναν διαδηλωτή παρά το γεγονός ότι πλήθος κόσμου διαδήλωνε νωρίτερα έξω από τον Λευκό Οίκο. Στο βίντεο δεν εμφανίζεται ούτε ένας αστυνομικός παρά τις συμπλοκές που προηγήθηκαν με χρήση δακρυγόνων από την πλευρά των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Στο διάγγελμά του ο Τραμπ έξω από τον Κήπο των Ρόδων κάλεσε τους κυβερνήτες των πολιτειών να λάβουν αυτές που χαρακτήρισε απαραίτητες αποφάσεις για να ανακτήσουν την «κυριαρχία» του κράτους «στους δρόμους» των πόλεων της χώρας. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε «ντροπή» τις ταραχές της Κυριακής στην Ουάσινγκτον. Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι θα αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, για να σταματήσουν τις λεηλασίες και τις καταστροφές περιουσιών.

«Αποκρουστικό» να χρησιμοποιηθεί θρησκευτικά σύμβολα

Λίγο μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην επισκοπική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, ο επίσκοπος της Ουάσινγκτον, καταδίκασε τη χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών έξω από το Λευκό Οίκο, ενώ χαρακτήρισε «αποκρουστική» τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων, όπως η βίβλος, από τον Ντόναλντ Τραμπ.  «Είμαι ο επίσκοπος της διακονίας της Ουάσινγκτον και δεν είχαν καν την ευγένεια να με προειδοποιήσουν για το άδειασμα της περιοχής από τους πολίτες με τη χρήση δακρυγόνων. Χρησιμοποίησαν μια από τις εκκλησίες μας ως στήριγμα. Επίσης θέλω να είμαι ξεκάθαρος ο Πρόεδρος μόλις χρησιμοποίησε τη Βίβλο, το πιο ιερό κείμενο της χριστιανοσύνης, χωρίς άδεια ως σκηνικό για περάσει ένα μήνυμα αντίθετο με τις διδαχές του Ιησού Χριστού», τόνισε ο επίσκοπος στο CNN. Και τόνισε «συντασσόμαστε με όσους ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κι όλων των υπολοίπων μαύρων Αμερικανών. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που γίνεται μπροστά στα μάτια μου. Δεν θέλω ο πρόεδρος Τραμπ να μιλά εξ ονόματος της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τα μηνύματα του προέδρου των ΗΠΑ», τόνισε ο επίσκοπος της Ουάσινγκτον στην Ουάσιγκτον Ποστ. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ