Κοσμος

Μ. Βρετανία - Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκε πότε ανοίγουν τα καταστήματα

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον - Νέα στοιχεία για νεκρούς και επιβεβαιωμένα κρούσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των καταστημάτων
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των καταστημάτων/© Pixabay

Ανοίγουν τα καταστήματα στη Μεγάλη Βρετανία - Οι ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον και τα νεότερα στοιχεία για τον κορωνοϊό.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η ημερομηνία που ανοίγουν τα καταστήματα στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία συνεχίζει να δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, ανοιχτές αγορές και εκθέσεις αυτοκινήτων στην Αγγλία θα μπορούν να λειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα (1η Ιουνίου 2020), εφόσον θα ισχύουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, οι επιχειρήσεις αυτές συγκαταλέγονται στους χώρους «χαμηλού ρίσκου», σε σύγκριση με τους κλειστούς χώρους.

Σε δεύτερο στάδιο, πιθανώς στις 15 Ιουνίου 2020, θα μπορούν να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικής πώλησης -μη βασικών αγαθών- σε κλειστούς χώρους και εμπορικά κέντρα, εφόσον τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις ανακοινώσεις σχετικά με τις προετοιμασίες για το άνοιγμα κάποιων τάξεων σχολείων από την επόμενη εβδομάδα, και τόνισε ότι ο σχεδιασμός για τη χαλάρωση των περιορισμών ανακοινώνεται, καθώς η χώρα προχωρά στα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, εφόσον το επιτρέπουν οι μέχρι τώρα ενδείξεις, και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί με την πτώση του αριθμού των νέων περιστατικών και των θανάτων από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία: Όλα τα νεότερα για κρούσματα και νεκρούς

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό που καταγράφηκαν σε όλους τους χώρους στη Μεγάλη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο, είναι 121, ενώ ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 36.793, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας.

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκαν 73.726 διαγνωστικές εξετάσεις, εκ των οποίων 1.625 ήταν θετικές στον ιό. 8.834 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με κορωνοϊό, αριθμός που είναι κατά 12% μικρότερος σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες (λίγο περισσότεροι από 10.000).

Σύμφωνα με την επιστημονική σύμβουλο της υπηρεσίας δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, Ιβόν Ντόιλ, το 0,25% του πληθυσμού στην Αγγλία από 4-17 Μαϊου είχε κορωνοϊό, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι:

  1. Ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη Μεγάλη Βρετανία στο 0,7-1 και
  2. οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, όπως και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης, έχουν μειωθεί σημαντικά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ