Κοσμος

Νέα κρούσματα και νεκροί στη Μεγάλη Βρετανία: Όλα τα νεότερα

Ανακοινώθηκαν 384 θάνατοι - 33.998 τα συνολικά θύματα του Covid-19 στη «Γηραιά Αλβιώνα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία
Κορωνοϊός στη Μεγάλη Βρετανία/ © EPA/WILL OLIVER

Στους 33.998 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία - Δεύτερη παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων η «Γηραιά Αλβιώνα».

Νέες ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία έγιναν την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020.

Ο αριθμός νέων θανάτων από κορωνοϊό που ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο το Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας σε όλους τους χώρους, είναι 384, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό σε 33.998.

Την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκε πτώση 13% στους νοσηλευόμενους, ενώ το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 133.784 διαγνωστικά τεστ. Η Μεγάλη Βρετανία είναι η δεύτερη χώρα με τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊό, πίσω από τις ΗΠΑ και πάνω από την Ιταλία. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, η χώρα έχει ξεπεράσει την κορύφωση της πανδημίας κορωνοϊού και ο αριθμός θανάτων μειώνεται καθημερινά, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να προχωρήσει στο τρίτο επίπεδο του συναγερμού για τον Covid-19.

Από τη μεριά της η αναπληρώτρια ιατρική επικεφαλής της Αγγλίας, Τζένι Χάρις, δήλωσε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού υπολογίζεται αυτήν τη στιγμή μεταξύ του 0,7 και του 1. Αναφέρθηκε, επίσης, στα στοιχεία του ONS ότι περίπου 148.000 άτομα στην Αγγλία υπολογίζεται ότι είχαν τον ιό κατά το διάστημα από τις 27 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου, αριθμός που αντιστοιχεί κατά μέσο όρο στο 0,27% του πληθυσμού της χώρας. Η Χάρις σημείωσε ότι παρά τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών εξετάσεων, ο αριθμός των νέων περιστατικών συνεχίζει να μειώνεται, όπως επίσης οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι θάνατοι σε όλους τους χώρους. Τόνισε, ακόμη, ότι χρησιμοποιείται μόνο το 19% των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μεγάλη Βρετανία - Κορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων

Εν τω μεταξύ όλοι οι ένοικοι και το προσωπικό των κέντρων φροντίδας της Αγγλίας θα έχουν κάνει τη διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό μέχρι τον Ιούνιο, ενώ σε κάθε κέντρο θα οριστεί ένας κλινικός υπεύθυνος, και θα γίνονται καθημερινές αξιολογήσεις για την κατάσταση στους χώρους αυτούς, ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Όπως είπε, όλοι οι ένοικοι και το προσωπικό των κέντρων φροντίδας, είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι, εξετάζονται ήδη, και μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν εξεταστεί όλοι. Επικαλούμενος στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) δήλωσε ότι τον Απρίλιο πέθαναν 31.203 άνθρωποι σε κέντρα φροντίδας, εκ των οποίων οι 11.560 είχαν κορωνοϊό, αλλά και ότι τα 2/3 των κέντρων (64%) δεν είχαν καθόλου περιστατικά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ