- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πανικός στην Ινδία με τη διαρροή αερίου – Απομακρύνονται κάτοικοι
«Δεν υπάρχει δεύτερη διαρροή», διαβεβαίωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του χημικού εργοστασίου
Ινδία: Οι αρχές απομακρύνουν περισσότερους κατοίκους μετά την πολύνεκρη διαρροή τοξικού αερίου από μονάδα της LG Chem.
Οι αρχές στο ομόσπονδο κράτος Άντρα Πραντές της Ινδίας απομακρύνουν σήμερα ακόμη περισσότερους κατοίκους από την περιοχή γύρω από χημικό εργοστάσιο, από όπου διέρρευσε τοξικό αέριο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι να αρρωστήσουν.
Επικρατεί σύγχυση για το εάν και κατά πόσον οι εντολές να απομακρυνθούν από τις εστίες τους περισσότεροι κάτοικοι, να διευρυνθεί η ζώνη υποχρεωτικής εκκένωσης, οφείλονται σε νέα διαρροή αερίου από το εργοστάσιο της LG Chem, ή στον φόβο πως η άνοδος της θερμοκρασίας στη μονάδα θα μπορούσε να προκαλέσει σε νέα έκλυση.
«Η κατάσταση είναι τεταμένη», είπε ο Ν. Σουρέντρα Ανάντ, πυροσβέστης στην περιοχή Βισαχαπάτναμ, σημειώνοντας πως απομακρύνονται οι κάτοικοι σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο λόγω νέας έκλυσης τοξικών αερίων.
Ωστόσο η LG Chem, η οποία έχει την έδρα της στη Σεούλ, ανέφερε ότι η απόφαση να επεκταθεί η ζώνη υποχρεωτικής απομάκρυνσης των κατοίκων από τα 3,5 στα 5 χιλιόμετρα έχει «προληπτικό» χαρακτήρα. «Δεν υπάρχει δεύτερη διαρροή», διαβεβαίωσε η εταιρεία, η μεγαλύτερη πετροχημική βιομηχανία της Νότιας Κορέας, «ζητήσαμε από την αστυνομία να απομακρύνει τους κατοίκους προληπτικά, καθώς υπάρχουν ανησυχίες πως η άνοδος των θερμοκρασιών στις δεξαμενές θα συνεχιστεί». Πρόσθεσε πως «λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα, ρίχνουμε νερό στις δεξαμενές».
Αεριοποιημένο στυρένιο — πρώτη ύλη για τη μονάδα — άρχισε να εκλύεται στην ατμόσφαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ανέφεραν οι αρχές.
Η Σριτζάνα Γκουμάλα, κορυφαίο στέλεχος της δημοτικής εταιρείας της ευρύτερος Βισαχαπάτναμ, δήλωσε ότι η έκλυση στυρενίου συνεχιζόταν και αυξομειωνόταν όλη τη χθεσινή ημέρα, πάντως έχουν πρακτικά σταματήσει.
Η αστυνομία άρχισε να προτρέπει τους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους και να τους οδηγεί σε λεωφορεία που περίμεναν γύρω στα μεσάνυχτα, είπε ο Σέιχ Σαλίμ, που ζει σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο.
Η LG Chem και οι ομοσπονδιακές αρχές στο Νέο Δελχί διαβεβαίωσαν ότι η διαρροή στη μονάδα, που παράγει προϊόντα πολυστυρενίου για την κατασκευή ειδών όπως πτερύγια ανεμιστήρων, κούπες, μαχαιροπήρουνα και δοχεία για καλλυντικά, έχει περιοριστεί.
Το εργοστάσιο, που διαχειρίζεται η LG Polymers, θυγατρική της LG Chem, βρισκόταν στη διαδικασία επανέναρξης της λειτουργίας του, έπειτα από εβδομάδες που έμεινε κλειστό εξαιτίας των μέτρων που έλαβαν οι ινδικές αρχές για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με αξιωματούχους και την ίδια την εταιρεία.
Ο Τζαγκάν Μοχάν Ρέντι, επικεφαλής της κυβέρνησης στο Άντρα Πραντές, εξήγησε κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του ότι η διαρροή σημειώθηκε διότι το στυρένιο παρέμεινε αποθηκευμένο για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι συνήθως.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
H απαγόρευση της πρόσβασης των δημοσιογράφων ισχύει για 14 μέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.