Κοσμος

Κορωνοϊός:Εκατοντάδες Αφγανοί προσεύχονται χωρίς μέτρα προστασίας

κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκατοντάδες πιστοί προσεύχονται χωρίς μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό
Εκατοντάδες πιστοί προσεύχονται χωρίς μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ©Twitter

Eκατοντάδες πιστοί στο Αφγανιστάν προσεύχονται χωρίς μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν δημόσιες προσευχές κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου στο Αφγανιστάν, χωρίς να τηρούν μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό. Ένα μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί για μια υπαίθρια ομαδική προσευχή σε χώρο προσκυνήματος, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν. Οι προσκυνητές κάθονταν σε στενές σειρές, κοντά ο ένας στον άλλο, αγνοώντας τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και δεν φορούσαν μάσκες ή άλλα προστατευτικά εργαλεία.

«Δεν μας ενδιαφέρει ο κορωνοϊός. Πιστεύουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον κορωνοϊό. Νομίζω ότι είναι απλώς μια δημιουργία του Θεού. Ήταν το θέλημα του Θεού να δημιουργήσει έναν τέτοιο ιό », δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους στο πρακτορείο Ruptly.

Πολλοί μουσουλμάνοι κληρικοί έχουν παροτρύνει τους πιστούς να προσεύχονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου και να κρατήσουν τις κοινωνικές αποστάσεις για όσο κρατήσει η πανδημία. Στο ίδιο πλαίσιο, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν, ακύρωσαν τις προσευχές της Παρασκευής, για να αποφύγουν την εξάπλωση της νόσου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ