- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Επαναπατρίζονται οι Βρετανοί & Καναδοί από το Zaandam
Τέσσερις οι νεκροί και δεκάδες οι συμπτωματικοί στο κρουαζιερόπλοιο
Κορονοϊός: Οι Καναδοί και οι Βρετανοί που βρίσκονται πάνω στα κρουαζιερόπλοια Zaandam και Rotterdam θα επαναπατριστούν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε χθες Τετάρτη ότι οι Καναδοί και οι Βρετανοί που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο Zaandam, που πλέει με τέσσερις νεκρούς και δεκάδες ανθρώπους με συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, θα επαναπατριστούν. «Ειδοποιήθηκε ο Καναδάς να επαναπατρίσει τους επιβάτες (- υπηκόους) του στα πλοία, που θα ελλιμενιστούν» στο Πορτ Έβεργκλεϊντς (Φλόριντα), είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι την ίδια ειδοποίηση απηύθυνε η κυβέρνησή του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ θα «στείλουν ιατρικό προσωπικό» στο πλοίο.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντας, ο Ρον ΝτεΣάντις, μέχρι χθες απέρριπτε το ενδεχόμενο να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του Zaandam και του πλοίου που το συνοδεύει, αλλά εντέλει άφησε να εννοηθεί πως είναι πλέον διατεθειμένος να το κάνει.
«Η κομητεία επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους κατοίκους της Φλόριντας να γυρίσουν» στα σπίτια τους «με ασφάλεια» καθώς και «να φύγουν αεροπορικώς από τη χώρα οι αλλοδαποί προκειμένου να μην αναμιχθούν με τα μέλη της κοινότητάς μας», και να «εξαπλώσουν τον ιό», είπε ο ΝτεΣάντις στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
Η εταιρεία Holland America, η οποία εκμεταλλεύεται το Zaandam και το πλοίο Rotterdam, στο οποίο μεταφέρθηκαν εκατοντάδες επιβάτες του πρώτου το Σαββατοκύριακο, ανέφερε χθες ότι περιμένει την «επιβεβαίωση» των αρχών ώστε να μπορέσουν να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Στα δύο κρουαζιερόπλοια επιβαίνουν συνολικά 2.500 άνθρωποι, φιλοξενούμενοι και τα μέλη των πληρωμάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Αμερικανού προέδρου για την υπόθεση
Η αστυνομία συνέλαβε άτομα που προσπαθούσαν να δωροδοκήσουν ψηφοφόρους
Το βίντεο που δείχνει τη βασίλισσα της Ισπανίας να πέφτει μέσα σε αλιευτικό σκάφος
Στο 16,68% η προσέλευση τις πρώτες τρεις ώρες - Αναμέτρηση ορόσημο για τον Νετανιάχου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η αντίδραση της Δανίας και η θέση Ζελένσκι
Τι συνέβη στο ζευγάρι
Η μάχη Νετανιάχου - Άιζενκοτ, τα μεγάλα διακυβεύματα, οι συμμαχίες και το εκλογικό σύστημα
Από τη Βουδαπέστη στο Βελιγράδι, το νέο γεωπολιτικό στοίχημα της Ευρώπης
Τι έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
: Συμβιβασμός 400.000 λιρών
Kαθώς ο Φλάβιο Μπολσονάρο αμφισβητεί την ήττα του
Η μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ μεταξύ Selfridges και IKEA
Μήνυμα προς την Τουρκία και τη Λιβύη έστειλαν από τον ΟΗΕ η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Νέες επιθέσεις ανακοίνωσαν οι Χούθι
Ο Λούλα μετέτρεψε εκατομμύρια υποστηρικτές σε δίκτυο διανομής, ενώ διεκδικούσε δικαστικά ίση μεταχείριση στις πλατφόρμες
Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο
Η απάντηση του δισεκατομμυριούχου στον Κρίστοφερ Νόλαν μέσω Grok διχάζει το κοινό
Η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη
Ο Τούρκος πρόεδρος υπερασπίστηκε τη συμφωνία με τη Λιβύη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.