Κοσμος

Συγκινεί η Βρετανίδα που έχασε τον μπαμπά της από τον Covid-19

«Σας παρακαλώ μείνετε σπίτι», λέει στους συμπολίτες της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάικλ Τζέραρντ πέθανε από κορωνοϊό στη Βρετανία
Δραματική έκκληση μιας κόρης που έχασε τον πατέρα της από τον κορωνοϊό στη Βρετανία © Facebook

Βρετανίδα που έχασε τον πατέρα της από τον κορωνοϊό καλεί τους συμπολίτες της να συμμορφωθούν με τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Η κόρη ενός Βρετανού, του Μαίκλ Τζέραρντ, που έχασε τη ζωή από τον νέο κορωνοϊό απευθύνει δραματική έκκληση προς τους συμπολίτες της να σεβαστούν τα νέα αυστηρά μέτρα που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Μάικλ Τζέραρντ ήταν 73 ετών και πέθανε την Κυριακή από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε δύο εβδομάδες από τη στιγμή που εμφάνισε συμπτώματα σαν αυτά της πνευμονίας. Η κόρη του υπέθεσε ότι ο Μάικλ Τζέραρντ είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, αλλά αυτό επιβεβαιώθηκε τελικά τέσσερις ημέρες πριν από τον θάνατο του 73χρονου Βρετανού.  

Μόλις χθες, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού. Από σήμερα Τρίτη οι Βρετανοί θα αφήνουν το σπίτι μόνο για αγορές απαραίτητων αγαθών, για άσκηση και για λόγους ιατρικής περίθαλψης. Μιλώντας τηλεφωνικά στο BBC από το σπίτι της μητέρας της στο Λέστερ, η κόρη του Μάικλ Τζέραρντ, Σουσίλα Μόουλς, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα νέα μέτρα του Τζόνσον. Η ίδια και η μητέρα της έχουν τεθεί σε καραντίνα μετά και τον θάνατο του πατέρα της και δηλώνει προβληματισμένη από τη στάση πολλών Βρετανών που δεν κατανοούν τον κίνδυνο της πανδημίας. «Είναι τόσο περίεργο για μένα να βλέπω στις ειδήσεις τα πάρκα της χώρα γεμάτα ανθρώπους ενώ εγώ είμαι σε καραντίνα και πενθώ τον πατέρα μου», είπε η Σουσίλα. «Προφανώς όλοι αυτοί δεν έχουν χάσει κάποιον συγγενή ή κοντινό τους άνθρωπο. Πιστεύουν ότι δεν θα έρθει εδώ αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες, αλλά έχουμε να κάνουμε με πανδημία και θα μας χτυπήσει κι εμάς. Πρέπει να σκεφτόμαστε συνέχεια τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών, να μένουμε σπίτι και να κρατούμε αποστάσεις ο ένας από τον άλλο», πρόσθεσε.

Για τον πατέρα της είπε: «Ήταν αδύναμος οργανισμός εδώ και πολλά χρόνια, είχε προβλήματα υγείας όπως η νόσος του Κρον, γλαύκωμα και διάφορά αυτοάνοσα νοσήματα». «Όταν άκουσα ότι έχει νέο κορωνοϊό πίστευα ότι μόνο με ένα θαύμα θα γλίτωνε». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ