Κοσμος

Κορωνοϊός: Περισσότερα από 1.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιαπωνία

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέο ορόσημο στην Ιαπωνία με 1.016 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού, τη στιγμή που  η χώρα προσπαθεί να αποφύγει μια υγειονομική κρίση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
AΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ | ΦΩΤΟ: EPA/FRANCK ROBICHON

Νέο ορόσημο στην Ιαπωνία με 1.016 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού, τη στιγμή που η χώρα προσπαθεί να αποφύγει μια υγειονομική κρίση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει 1.016 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού έως το Σάββατο, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, φτάνοντας ένα νέο ορόσημο, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποφύγει μια υγειονομική κρίση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 1.728, αν συμπεριληφθούν τα 712 κρούσματα που καταγράφηκαν σε ένα κρουαζιερόπλοιο που είχε αγκυροβολήσει κοντά στο Τόκιο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το NHK.

Παρόλο που ο αριθμός των μολύνσεων εξακολουθεί να αυξάνεται, η Ιαπωνία άρχισε να αποσύρει ορισμένα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

Την Παρασκευή, το Τόκιο ανακοίνωσε ότι δεν θα επεκτείνει το κλείσιμο των σχολείων ανοίγοντας το δρόμο για επανέναρξη μαθημάτων στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους τον Απρίλιο.

Η διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από την πανδημία του Covid-19 και την επακόλουθη ακύρωση αθλητικών διοργανώσεων και προκριματικών αγώνων σε όλο τον κόσμο.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν πει επανειλημμένα ότι οι Αγώνες θα γίνουν βάσει προγράμματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ