Αθλητισμος

Κορωνοϊός και Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι επίμονες προσπάθειες των διοργανωτών για να γίνουν οι Αγώνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τόκιο, Ολυμπιακοί Αγώνες
Άγνωστο αν θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο © EPA/KIMIMASA MAYAMA

Οι Ιάπωνες διοργανωτές και η ΔΟΕ, κάνουν σχεδόν καθημερινά συσκέψεις για τον κορωνοϊό και πώς θα επηρεάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μέρα με τη μέρα οι αθλητικές ειδήσεις γίνονται ολοένα και λιγότερες. Με όλες σχεδόν τις διοργανώσεις να έχουν σταματήσει, λίγα πράγματα μπορεί να γράψει κανείς πια και αυτά με επιφύλαξη. Διότι άπαντες εκπονούν πλάνα για το μέλλον, όμως ουδείς είναι σε θέση να πει με σιγουριά, αν αυτά θα ισχύσουν, καθώς τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις… ορέξεις του κορωνοϊού.

Το καλοκαίρι που μας έρχεται, από τις 24 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου είναι προγραμματισμένοι να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που υπάρχει, κάτι που σημαίνει ότι είναι και η μεγαλύτερη «μπίζνα» στον χώρο των σπορ.

Οι Ιάπωνες διοργανωτές και η ΔΟΕ, κάνουν σχεδόν καθημερινά συσκέψεις και επαφές. Σε σχέση με τις υπόλοιπες διοργανώσεις, οι Ολυμπιακοί διεξάγονται πιο αργά, σε μια εποχή που όλοι ελπίζουμε να έχουμε ξεμπερδέψει με τον εφιάλτη της πανδημίας. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν αποφάσεις. Αυτό που δηλώνεται σε όλους τους τόνους είναι ότι  αυτή τη στιγμή οι Αγώνες θα διεξαχθούν, με τον αστερίσκο, ότι η κατάσταση θα εξεταστεί σε μελλοντικό χρόνο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει είναι τα Προολυμπιακά τουρνουά που εκκρεμούν σε καμιά 15αριά αθλήματα, ανάμεσά τους και το μπάσκετ. Εκεί είναι πιθανό να μην βρεθούν ημερομηνίες και μένει να δούμε πως αντιδράσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Πάντως, οι Ιάπωνες είναι αυτοί που θέλουν να γίνουν πάση θυσία οι Ολυμπιακοί φέτος και κάνουν ό,τι μπορούν για να πείσουν και τους υπόλοιπους. Αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε τι θα συμβεί τελικά…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ