Κοσμος

Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου γιατί πίστευαν ότι είχε κορωνοϊό

Συνέβη στην Κένυα που αριθμεί επτά κρούσματα του Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Κένυα
Απολύμανση στην Κένυα για την προστασία από τον νέο κορωνοϊό © EPA/Daniel Irungu

Νεαροί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν άνδρα στην Κένυα γιατί πίστευαν πως ήταν φορέας του νέου κορωνοϊού.

Ομάδα νεαρών στην Κένυα έστησε ενέδρα σε φερόμενο φορέα του νέου κορωνοϊού και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Το BBC και η Daily Mail αναφέρουν ότι ο όχλος των νεαρών ήταν οπλισμένος με πέτρες. Το θύμα επέστρεφε σπίτι του από ένα μπαρ στο χωριό στο Μσαμπουένι στην επαρχία Κουάλε της Κένυας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι η ομάδα των «εκδικητών» είχε βάσιμες υποψίες ότι ο άνδρας ήταν θετικός στον θανατηφόρο νέο κορωνοϊό και αποφάσισαν να «απαλλάξουν» το χωριό από την παρουσία του λιθοβολώντας τον. Ο άνδρας κατέληξε μετά την επίθεση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ο διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας Κουάλε δήλωσε ότι κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι το θύμα είχε προσβληθεί από τον Covid-19. «Κάποιοι μας είπαν ότι οι νεαροί είδαν τον άνδρα να τρικλίζει και να παραπατά. Ξεκίνησαν καβγά μαζί του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου», είπε ο διοικητής της αστυνομίας. Δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, αλλά η υπόθεση ερευνάται.

Το υπουργείο Υγείας της Κένυας έχει μέχρι στιγμής καταγράψει επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην χώρα της ανατολικής Αφρικής. Η κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς, έχει κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις για να περιορίσει τη διάδοση του νέου κορωνοϊού στην Κένυα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ