Κοσμος

ΟΗΕ: Στον «πάγο» κάθε μετεγκατάσταση προσφύγων λόγω κορωνοϊού

Μονόδρομος η απόφαση μετά την επιβολή απαγορεύσεων στις αεροπορικές πτήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΟΗΕ: «Παγώνουν» προσωρινά όλες οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων λόγω κορωνοϊού
ΟΗΕ: «Παγώνουν» προσωρινά όλες οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων λόγω κορωνοϊού/ © EPA/Erdem Sahin

Να «παγώσει» προσωρινά κάθε μετεγκατάσταση προσφύγων λόγω κορωνοϊού, αποφάσισε ο ΟΗΕ και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Να βάλει στον «πάγο» κάθε μετεγκατάσταση προσφύγων λόγω κορωνοϊού αποφάσισε ο ΟΗΕ. Ειδικότερα, η υπηρεσία προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι οι πρόσφυγες που δικαιούνταν μετεγκατάστασης δεν θα μετακινηθούν, καθώς νέοι περιορισμοί αεροπορικών πτήσεων και έλεγχοι επιβάλλονται στα σύνορα των χωρών όλου του κόσμου προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η απόφαση του ΟΗΕ να βάλει στον «πάγο» κάθε μετεγκατάσταση προσφύγων λόγω κορωνοϊού έρχεται ελήφθη, την ώρα που τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού πλησιάζουν τα 200.000 παγκοσμίως και οι νεκροί έχουν φθάσει τους 7.869.

«Καθώς τα κράτη μειώνουν δραστικά την είσοδο στα εδάφη τους και περιορισμοί γύρω από την αεροπορία επιβάλλονται, η μετεγκατάσταση προσφύγων θα αποτελέσει αντικείμενο αναβολής» σημείωσε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ στον Καναδά, Μελανί Γκαλάντ. Και πρόσθεσε: «Ανταποκρινόμενοι στην νέα πραγματικότητα, αναβάλλουμε προσωρινά τις αναχωρήσεις προσφύγων στα πλαίσια των μετεγκαταστάσεων» συμπλήρωσε.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μια εβδομάδα μετά την απαγόρευση πτήσεων από την Ευρώπη με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ και λίγες ώρες πριν από την επίσημη απόφαση της ΕΕ να κλείσει τα σύνορά της σε πολίτες τρίτων χωρών εκτός Σένγκεν -με εξαίρεση περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης- για τουλάχιστον 30 ημέρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ