Κοσμος

Η Παραγουάη σταματά τις πτήσεις στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

Μέχρι τις 26 Μαρτίου σε πρώτη φάση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροπλάνο
Αεροπλάνο/© Pixabay

Κορωνοϊός στην Παραγουάη: Τέλος όλες οι απευθείας πτήσεις από και προς την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση της Παραγουάης ανακοίνωσε την Πέμπτη 12 Μαρτίου ότι πήρε την απόφαση να ανασταλούν -σε πρώτη φάση- έως τις 26 Μαρτίου όλες οι απευθείας πτήσεις από και προς την Ευρώπη. Στόχος του συγκεκριμένου μέτρου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Στην Παραγουάη έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 6 κρούσματα κορωνοϊού.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε περιφερειακό επίπεδο», ώστε να «μη γίνονται πλέον πτήσεις προς την ήπειρό μας από την Ευρώπη» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της παραγουανής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο Έντγκαρ Μελγαρέχο. Αναφερόταν σε παρόμοια μέτρα που επέβαλαν άλλες κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βολιβία) και αυτή των ΗΠΑ. Η απόφαση της παραγουανής κυβέρνησης θα πλήξει κυρίως την Air Europa, τη μοναδική αεροπορική εταιρεία που συνδέει τη χώρα με την ευρωπαϊκή ήπειρο, με το δρομολόγιο Ασουνσιόν-Μαδρίτη. Ο Μελγαρέχο τόνισε ότι η διάρκεια του μέτρου θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Χούλιο Ματσολένι ανακοίνωσε τον εντοπισμό του έκτου κρούσματος στην Παραγουάη. Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν εξετάζουν προς το παρόν το κλείσιμο των συνόρων, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λάβουν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, εάν τα κρούσματα κορωνοϊού πολλαπλασιαστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ