- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Άγκυρα φτάνει στην Τουρκία
Μπορεί να φτάσει μέχρι τα 11.400 μέτρα βάθος και να τρυπήσει σε 3.000 μέτρα
Η Τουρκία αγόρασε το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο, «Sertao», σε τιμή ευκαιρίας σε δημοπρασία στη Βρετανία αντί 37,5 εκ. δολλαρίων.
Σε μήνυμά του σήμερα στο twitter ο τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα η Άγκυρα κατευθύνεται προς την Τουρκία.
«Το τρίτο μας πλωτό γεωτρύπανο, το οποίο ανήγγειλε ο πρόεδρός μας, ξεκίνησε το ταξίδι του. Το πλοίο μας έχοντας τη μεγάλη στήριξη του έθνους μας κατευθύνεται προς τη χώρα μας. Να είναι τυχερό και καλοτάξιδο!», αναφέρει ο Φατίχ Ντονμέζ στη σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο.
Η Τουρκία αγόρασε το τρίτο γεωτρητικό σκάφος «Sertao» σε τιμή ευκαιρίας σε δημοπρασία στη Βρετανία αντί 37,5 εκ. δολλαρίων. H αρχική αξία του Sertao είχε υπολογιστεί σε 120 εκ. δολλάρια. Ωστόσο το σκάφος είχε παραμείνει επί δυο σχεδόν χρόνια στο Port Talbot της Ουαλίας χωρίς να έχει βρει αγοραστή και οι υπεύθυνοι του Port Talbot θέλησαν να το βγάλουν σε δημοπρασία. Το σκάφος κατασκευάστηκε από την εταιρεία Samsung της Νότιας Κορέας και είχε χρησιμοποιηθεί από την ημικρατική βραζιλιανή εταιρεία πετρελαίων Petrobras από το 2012 έως το 2015. Το νέο πλωτό γεωτρύπανο έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και βύθισμα 12 μέτρων, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 11.400 μέτρα βάθος και να τρυπήσει σε 3.000 μέτρα.
Όπως δήλωσε χθες ο Φατίχ Ντονμέζ το νέο πλωτό γεωτρύπανο θα φτάσει σε τρεις εβδομάδες περίπου και θα σταλεί αρχικά στη Μαύρη Θάλασσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.