- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Άγκυρα φτάνει στην Τουρκία
Μπορεί να φτάσει μέχρι τα 11.400 μέτρα βάθος και να τρυπήσει σε 3.000 μέτρα
Η Τουρκία αγόρασε το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο, «Sertao», σε τιμή ευκαιρίας σε δημοπρασία στη Βρετανία αντί 37,5 εκ. δολλαρίων.
Σε μήνυμά του σήμερα στο twitter ο τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε πρόσφατα η Άγκυρα κατευθύνεται προς την Τουρκία.
«Το τρίτο μας πλωτό γεωτρύπανο, το οποίο ανήγγειλε ο πρόεδρός μας, ξεκίνησε το ταξίδι του. Το πλοίο μας έχοντας τη μεγάλη στήριξη του έθνους μας κατευθύνεται προς τη χώρα μας. Να είναι τυχερό και καλοτάξιδο!», αναφέρει ο Φατίχ Ντονμέζ στη σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο.
Η Τουρκία αγόρασε το τρίτο γεωτρητικό σκάφος «Sertao» σε τιμή ευκαιρίας σε δημοπρασία στη Βρετανία αντί 37,5 εκ. δολλαρίων. H αρχική αξία του Sertao είχε υπολογιστεί σε 120 εκ. δολλάρια. Ωστόσο το σκάφος είχε παραμείνει επί δυο σχεδόν χρόνια στο Port Talbot της Ουαλίας χωρίς να έχει βρει αγοραστή και οι υπεύθυνοι του Port Talbot θέλησαν να το βγάλουν σε δημοπρασία. Το σκάφος κατασκευάστηκε από την εταιρεία Samsung της Νότιας Κορέας και είχε χρησιμοποιηθεί από την ημικρατική βραζιλιανή εταιρεία πετρελαίων Petrobras από το 2012 έως το 2015. Το νέο πλωτό γεωτρύπανο έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και βύθισμα 12 μέτρων, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 11.400 μέτρα βάθος και να τρυπήσει σε 3.000 μέτρα.
Όπως δήλωσε χθες ο Φατίχ Ντονμέζ το νέο πλωτό γεωτρύπανο θα φτάσει σε τρεις εβδομάδες περίπου και θα σταλεί αρχικά στη Μαύρη Θάλασσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα χάσμα μεγαλύτερο του ενός αιώνα
Η γυναίκα αρνείται τις καταγγελίες, ενώ οι φίλοι της υποστηρίζουν ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της προσπάθησε να την παγιδεύσει
Το δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση της συλλογής του
Η υπόθεση εξελίχθηκε σε νέο σημείο έντασης γύρω από τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν πριν από την πτώση
Επί τάπητος εμπόριο, AI και γεωπολιτικές διαφορές
«Έπρεπε να είχα διακόψει κάθε επαφή μαζί του νωρίτερα», δήλωσε ο νορβηγός διπλωμάτης
Δραματικές αποκαλύψεις του ΟΗΕ για τις συνθήκες διαβίωσης και την έμφυλη βία
Το τμήμα του Κολοσσαίου στο οποίο έχασε την ζωή του ο 22χρονος, σήμερα παρέμεινε κλειστό
Φέρεται να του πέταξαν μια πέτρα
Τι είπε για το τετ α τετ με Τραμπ
Οι δύο οικογένειες διατηρούν στενές σχέσεις εδώ και χρόνια
Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί CNN, MSNOW και Politico ότι «δημοσίευσαν ευαίσθητες ή διαβαθμισμένες πληροφορίες»
Η «πύρινη» ομιλία του Γάλλου προέδρου από το βήμα του ΟΗΕ και η αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Εξετάζεται από τις αρχές να πρόκειται για βεντέτα
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ήταν μεταξύ των καλεσμένων που παρευρέθηκαν στην τελετή στη Villa Albertine
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.