Κοσμος

Κόμπι Μπράιαντ: Τα 9 θύματα από τη συντριβή του ελικοπτέρου

Μεταξύ των νεκρών 3 παιδιά - Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόμπι Μπράιαντ
Κόμπι Μπράιαντ/© EUROKINISSI

Αυτά είναι τα 9 θύματα από τη συντριβή του ελικοπτέρου στις ΗΠΑ - Ανάμεσά τους ο θρύλος του NBA Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των υπολοίπων θυμάτων που επέβαιναν μαζί με τον Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του, Τζιάνα, στο μοιραίο ελικόπτερο. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για το τι τελικά οδήγησε στη συντριβή, ενώ αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ηχητικό-ντοκουμέντο του Πύργου Ελέγχου με τον πιλότο. Σε αυτήν τη συνομιλία ακούγεται η φράση: «Πετάτε πολύ χαμηλά»

Η συντριβή του Sikorsky S-76B στην περιοχή Καλαμπάσα, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα ο θρύλος του ΝΒΑ να χάσει τη ζωή του. Εκτός από τον «Black Mamba», στο ελικόπτερο επέβαιναν η 13χρονη κόρη του και άλλοι 7 άνθρωποι.

Μεταξύ των νεκρών και δύο παιδιά ακόμη, ενώ ξεκληρίστηκε μια ολόκληρη οικογένεια. Ο 5 φορές πρωταθλητής του NBA, ο αθλητής που χάρισε ξανά τη χαμένη αίγλη των Λέικερς μετά την περίοδο του showtime τη δεκαετία του ’80, πήγαινε μαζί με την κόρη του στην ακαδημία που διατηρούσε στο Τσέστερς Όουκ.

Από τη συντριβή του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν ο Τζον Αλτομπέλι, η σύζυγός του, Κέρι, και η κόρη τους, Αλίσια. Η 13χρονη κόρη του Κόμπι Μπράιαντ και η Αλίσια ήταν συμπαίκτριες στην ομάδα «Mamba Academy» (σ.σ. ομάδα μπάσκετ της Ακαδημίας που ίδρυσε ο πατέρας της). Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο κορίτσια χρησιμοποιούσαν το ελικόπτερο της οικογένειας για κάποια αθλητική υποχρέωση της ομάδας τους. Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν, επίσης, ότι ο 56χρονος Τζον Αλτομπέλι ήταν προπονητής μπέιζμπολ στο Orange Coast College. Εκτός από την Αλίσια, το ζευγάρι είχε δύο ακόμη παιδιά (έναν γιο και μία κόρη).

Μεταξύ των θυμάτων και η Κριστίνα Μάουζερ, βοηθός προπονητή σε ομάδα μπάσκετ ιδιωτικού σχολείου στην Orange County.

kobie_bryant33_dead.jpg

«Τα παιδιά μου κι εγώ είμαστε συντετριμμένοι. Χάσαμε την όμορφη σύζυγο και μητέρα σήμερα σε συντριβή ελικοπτέρου. Σας παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση, σημαίνει τόσα πολλά», έγραψε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, Ματ Μάουζερ, ο οποίος είναι τραγουδιστής στο συγκρότημα Tijuana Dogs.

kobie-bryant-dead2323.jpg

Νεκρές είναι επίσης η Πέιτον Τσέστερ (σ.σ. συμπαίκτρια της Τζιάνα Μπράιαντ) και η μητέρα της, Σάρα.

Πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν ο Ara Zobayan. Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι επρόκειτο για έναν έμπειρο πιλότο με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του, ο οποίος μάλιστα ήταν και εκπαιδευτής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ