Αθλητισμος

Κόμπι Μπράιαντ: Η ζωή ενός θρύλου (video)

Χόρτασε τίτλους, αναγνώριση, αλλά όχι την ίδια τη ζωή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόμπι Μπράιαντ
Κόμπι Μπράιαντ / © EPA/HOW HWEE YOUNG

Ο Κόμπι στα 41 του είναι νεκρός από την πτώση ελικοπτέρου, με την παγκόσμια αθλητική κοινότητα να θρηνεί τον χαμό ενός εκ των κορυφαίων.

Μια σπουδαία καριέρα γεμάτη λάμψη, ίντριγκα και πολλά καλάθια έζησε ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος είχε την ευτυχία να ζήσει μια ολόκληρη σεζόν αποθέωσης. Ήταν η τελευταία του στο ΝΒΑ όταν χειροκροτήθηκε και αναγνωρίστηκε σε όλα τα γήπεδα των ΗΠΑ, παίζοντας με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Δυστυχώς, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, χάθηκαν σε μια στιγμή. Ο Κόμπι στα 41 του είναι νεκρός από την πτώση ελικοπτέρου, με την παγκόσμια αθλητική κοινότητα να θρηνεί τον χαμό ενός εκ των κορυφαίων που έπιασαν ποτέ την πορτοκαλί μπάλα.

Το 1996, σε ηλικία 18 ετών, ο Κόμπι έγινε ντραφτ από τους Σάρλοτ Χόρνετς, όμως οι Λέικερς τον ήθελαν περισσότερο και προχώρησαν σε πρόταση ανταλλαγής. Ήταν η πιο σοφή επιλογή στη σύγχρονη ιστορία τους. Ο Κόμπι φόρεσε και τίμησε για 20 ολόκληρα χρόνια την κίτρινη φανέλα, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα. Τρία το 2000-02 και άλλα δύο το 2009 και 2010. Από ‘κει και πέρα, μάζεψε δεκάδες προσωπικές διακρίσεις, βραβεία MVP (σεζόν και τελικών), ενώ αγωνίστηκε σε 18 All Star Game. Επίσης, κρέμασε στο στήθος του δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια σε Πεκίνο (2008) και Λονδίνο (2012).

Με ύψος 1.98, ο Black Mamba, όπως ήταν το βασικό παρατσούκλι του, ήταν μια μηχανή σκοραρίσματος, με μέσο όρο καριέρας του 25 πόντους. Είχε χαρακτηριστικό (και αλάνθαστο) τρόπο στο σουτ του και ήταν πραγματικά ανίκητος και ασταμάτητος από τους αντιπάλους του.

Κόμπε ήταν το όνομά του -και όχι Κόμπι όπως λανθασμένα γράφτηκε κατά κόρον- αφού ο πατέρας του το εμπνεύστηκε από το περίφημο φιλέτο Κόμπε, το οποίο δοκίμασε στη Φιλαδέλφεια, όπου ζούσε η οικογένεια μέχρι ο μεγάλος γιος να ανοίξει τα φτερά του για το ΝΒΑ. 

The Legend of Kobe Bryant (Tribute) - 20 Minutes of Kobe's TOP 50 NBA Highlights 🐐

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ