Κοσμος

Τουρκία: Καρέ καρέ ο απεγκλωβισμός πολιτών από τα ερείπια (video)

Δραματικές εικόνες από τις σεισμόπληκτες περιοχές, με διασώστες να απομακρύνουν χαλάσματα με γυμνά χέρια για να σώσουν κόσμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Τουρκία: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες στα ερείπια
Σεισμός στην Τουρκία: Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες στα ερείπια/© EPA

Η στιγμή που διασώστες στην Τουρκία ανασύρουν ζωντανούς εγκλωβισμένους πολίτες μετά τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στο «κόκκινο» η αγωνία για τους εγκλωβισμένους πολίτες στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Τουρκία. Οι διασώστες έδωσαν ολονύχτια μάχη για να εντοπίσουν και να ανασύρουν ζωντανούς κατοίκους στις πληγείσες επαρχίες Ελαζίγ και Μαλάτεια. Σε αρκετές περιπτώσεις απομάκρυναν με τα χέρια χαλάσματα, προκειμένου να φθάσουν κοντά στους παγιδευμένους ανθρώπους

Δραματικές εικόνες μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ από τη στιγμή που ένας άνδρας, καλυμμένος με σκόνες, βγαίνει ζωντανός κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους -8 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα 12 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Μια ακόμα γυναίκα διεσώθη έπειτα από 13 ώρες. Σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 22, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.100. Δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι» πύργοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ