- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντι Μάιο θα ανακοινώσει την απόφασή του να παραιτηθεί στους υπουργούς της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, οι οποίοι ανήκουν στα Πέντε Αστέρια.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο αναμένεται να παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα από την θέση του αρχηγού του Κινήματος Πέντε Αστέρων, γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.
Ο Ντι Μάιο, όπως διέρρευσε, θα ανακοινώσει σε λίγο την απόφασή του στους υπουργούς της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, οι οποίοι ανήκουν στα Πέντε Αστέρια.
Κύρια αιτία της κίνησής του αυτής είναι η συνεχής συρρίκνωση των ποσοστών των «πεντάστερων» και οι δεκατέσσερις αποχωρήσεις βουλευτών και γερουσιαστών από την κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος. Πολλά στελέχη αμφισβητούν ουσιαστικά τη γραμμή και τη διαχείριση του Ντι Μάιο και τον κατηγορούν για μεγάλη απειρία.
Παράλληλα, σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, με την κίνησή του αυτή ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών προσπαθεί να αποφύγει να πληρώσει και το πολιτικό κόστος της πιθανής πανωλεθρίας των Πέντε Αστέρων στις περιφερειακές εκλογές της Καλαβρίας και της ευρύτερης περιοχής της Μπολόνια, την ερχόμενη Κυριακή.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογραμμίζει, πάντως, ότι η κίνηση αυτή του Λουίτζι Ντι Μάιο δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία της κυβέρνησης, ενώ ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι δήλωσε ότι η παραίτηση του επικεφαλής των πεντάστερων «σίγουρα δεν τον χαροποιεί».
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, μεταδίδουν ότι οι σχέσεις του Ντι Μάιο με τον ιδρυτή των Πέντε Αστέρων, τον Μπέπε Γκρίλο, είναι στη φάση αυτή σχεδόν ανύπαρκτες και ότι για το πολιτικό αυτό κίνημα θα μπορούσε στο άμεσο μέλλον να προκριθεί μια συλλογική ηγεσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ξεριζωθεί αφότου άρχισαν τα πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο
«Κάναμε δουλειά για τον κόσμο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Εκτεταμένα προβλήματα στη χώρα εν μέσω ενεργειακής κρίσης
Το σχέδιό της για να πάρει τα χρήματα από τις ασφάλειες ζωής
Ποιος ήταν ο Άγιος Πατρίκιος
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θέλουν ενίσχυση της αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα, όχι επέκταση στο Ορμούζ
Ο Ιρανός πρόεδρος μιλά για επιθετικότητα και κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ στέλνοντας μήνυμα αντίστασης
Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι έγινε στόχος έντονων επιθέσεων στο διαδίκτυο
Περίπου 10 εκατ. πολίτες χωρίς ρεύμα, με τις εργασίες αποκατάστασης από την κρατική εταιρεία σε εξέλιξη
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή απευθείας επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης
Λίγο πριν από την πυραυλική επίθεση που σκότωσε τον πατέρα του - Ήταν και ο ίδιος στόχος
Ιρανικοί πύραυλοι και ισραηλινές αναχαιτίσεις έριξαν συντρίμμια δίπλα σε κορυφαίους ιερούς τόπους
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για την κατάστασή του
Σύμφωνα με άλλη θεωρία πίσω από το ψευδώνυμο βρίσκεται ο Ρόμπερτ Ντελ Νάγια, μουσικός του συγκροτήματος Massive Attack
Ο Μπαρτ Ντε Βέβερ πρότεινε την επιστροφή στη «φθηνή ρωσική ενέργεια» για τη διάσωση της ευρωπαϊκής οικονομίας
111 παιδιά και 38 υγειονομικοί μεταξύ των θυμάτων - Πάνω από 2.100 τραυματίες σε δύο εβδομάδες μαχών
«Πάνω από 7.000 στόχοι στο Ιράν έχουν χτυπηθεί»
Ένα από τα χαρακτηριστικά περιστατικά σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2014
Πλοίο με σημαία Πακιστάν διέπλευσε κανονικά τα Στενά του Ορμούζ, πιθανόν μετά από συνεννόηση με το Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.