Σύροι αντάρτες υπογράφουν για να εργαστούν ως σωματοφύλακες στη Λιβύη
Θα προστατεύουν τις βάσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι τουρκικές δυνάμεις
Σύροι αντάρτες υπογράφουν συμβάσεις για να εργαστούν ως «σωματοφύλακες» στη Λιβύη.
Ένας εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), των Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών που στηρίζονται από την Τουρκία, διέψευσε σήμερα ότι η Άγκυρα ζήτησε να σταλούν μαχητές του στη Λιβύη.
Μια στρατιωτική πηγή του FSA είπε ότι δεν αναπτύσσονται μέλη του στη Λιβύη. Ωστόσο, Σύροι μαχητές στη Συρία και την Τουρκία έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις να εργαστούν, έναντι μισθού, ως «σωματοφύλακες» για μια τουρκική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, για να προστατεύουν τις βάσεις που θα χρησιμοποιήσουν οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη.
Το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη εστάλη σήμερα στην Εθνοσυνέλευση. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι το απορρίπτει με το σκεπτικό ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτείνει τη σύρραξη.
Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι ο στρατός του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, απειλεί τις τουρκικές εταιρείες στη Λιβύη και τα τουρκικά πλοία στη Μεσόγειο. «Τα συμφέροντα της Τουρκίας (…) θα επηρεαστούν αρνητικά αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις από τον λεγόμενο Λυβικό Εθνικό Στρατό και οι συγκρούσεις μετατραπούν σε σοβαρό εμφύλιο πόλεμο», αναφέρεται στο κείμενο αυτό.
Πέρσι οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη (κυρίως κοσμήματα, έπιπλα, πουλερικά και άλλα είδη) έφτασαν το 1,5 δισεκ. δολάρια και ήταν τετραπλάσιες από τις εισαγωγές (κυρίως μετάλλων) από τη χώρα αυτή. Στη Λιβύη δραστηριοποιούνται επίσης πολλές τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες, όπως οι Ustay Yapi, Tekfen και Guris Insaat.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.