- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τούρκος υπ. Ενέργειας: Από το 2020 οι πρώτες σεισμικές έρευνες
«Σε περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν, βάσει της συμφωνίας με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες»
Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, ο οποίος προανήγγειλε σεισμικές έρευνες βάσει της συμφωνίας με τη Λιβύη.
Δεν σταματά τις προκλήσεις η Τουρκία, παρά τη ρητή καταδίκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση της παράνομης «συμφωνίας» που υπέγραψε με τη Λιβύη. Λίγες ώρες μετά το «χαστούκι» των Βρυξελλών στην Άγκυρα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ δεν φάνηκε να επηρεάζεται, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που προβλέπονται στο μνημόνιο με τη Λιβύη. Υπενθυμίζεται ότι η «συμφωνία» δημιουργεί τουρκική υφαλοκρηπίδα, η οποία αγνοεί Καστελόριζο, Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη, καθώς στηρίζεται στην αυθαίρετη αρχή ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Μιλώντας στο τουρκικό Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανέφερε συγκεκριμένα: «Το μνημόνιο, το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη, έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του Κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει».
Και πρόσθεσε: «Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν».
Υπενθυμίζεται ότι ο Φατίχ Ντονμέζ είχε δηλώσει πρόσφατα: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να προχωρήσει σε έρευνες, γεωτρήσεις ή δραστηριότητες παραγωγής στα θαλάσσια σύνορα που διασφαλίζονται με τη συμφωνία με τη Λιβύη, χωρίς την άδειά της».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.