- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τέλος το φουά γκρα στη Νέα Υόρκη από το 2022
Η απαγόρευση αφορά τα προϊόντα που παράγονται από το υποχρεωτικό τάισμα των πτηνών
Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης υιοθέτησε σήμερα μια απόφαση με την οποία απαγορεύεται το εμπόριο φουά γκρα από το 2022
Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης υιοθέτησε σήμερα μια απόφαση με την οποία απαγορεύεται το εμπόριο φουά γκρα από το 2022, στερώντας έτσι από την τοπική βιομηχανία μια σημαντική αγορά.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αναμενόμενο, αφού η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων είχε ήδη εκφραστεί υπέρ της απαγόρευσης.
Από τα τέλη Οκτωβρίου 2022, δηλαδή μετά από τρία χρόνια, θα απαγορευτεί σε όλα τα καταστήματα τροφίμων να πωλούν φουά γκρα, να το σερβίρουν ή ακόμη και απλώς να το κατέχουν. Όσοι παραβούν τον νόμο κινδυνεύουν με πρόστιμο 500-2.000 δολαρίων, το οποίο μάλιστα μπορεί να ανανεώνεται κάθε 24 ώρες.
Η Πολιτεία της Καλιφόρνιας απαγόρευσε το εμπόριο φουά γκρα τον περασμένο Ιανουάριο, όμως η δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε τότε, συνεχίζεται ακόμη.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη διευκρινίζει ότι η απαγόρευση αφορά τα προϊόντα που παράγονται από το υποχρεωτικό τάισμα των πτηνών, μια πρακτική που έχουν καταδικάσει πολλές οργανώσεις για την προστασία των ζώων. Αρκετά μέλη και φίλοι της τοπικής οργάνωσης «Ψηφοφόροι για τα Δικαιώματα των Ζώων» (Voters fon Animal Rights) είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το δημαρχείο, εν αναμονή της συνεδρίασης του συμβουλίου.
Σήμερα, υπάρχουν παραγωγοί που παράγουν φουά γκρα χωρίς να ταΐζουν με το ζόρι τα πτηνά, όμως η προσφορά είναι ασήμαντη. Μια γαλλική start-up εταιρεία, η Aviwell προσπαθεί να προωθήσει μια εναλλακτική διαδικασία, ώστε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τη βιομηχανία φουά γκρα.
Εκτός από τους λάτρεις του φουά γκρα και τους εστιάτορες, από την απόφαση του δήμου πλήττονται κυρίως οι παραγωγοί Hudson Valley Foie Gras και La Belle Farms, στη βόρεια Νέα Υόρκη, που τροφοδοτούν ένα μεγάλο μέρος της νεοϋορκέζικης αγοράς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.