- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ακάρ: Είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι στην Κύπρο όπως και το '74
«Θα προστατέψουμε ξανά, αν χρειαστεί, τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας» προειδοποιεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Με νέο Αττίλα στην Κύπρο προειδοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.
Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ. Αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, όπως το έπραξε το 1974 (σ.σ. στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο).
Μετά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ προς Κύπρο, ξένες χώρες και ευρωπαϊκούς πετρελαϊκούς κολοσσούς, τόσο ο Ακάρ όσο και ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, επανέλαβαν ότι το πνεύμα του ’74 είναι παρόν και σήμερα, απειλώντας με νέο Αττίλα σε περίπτωση που θιγούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.
«Έχουμε μια σαφή στάση όσον αφορά τη δίκαιη κατανομή των πόρων της ανατολικής Μεσογείου. Έχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε και το 1974 όταν προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας. Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των Τ/Κ αδελφών μας» δήλωσε.
Και επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται απειλή, όταν δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο και θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και το δίκιο τους.
«Η προσέγγισή μας είναι σαφής. Αυτό που λέμε ότι πρέπει να γίνει βασίζεται στη λογική. Είμαστε υπέρ μίας μόνιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα στο νησί» πρόσθεσε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
26.852 ο αριθμός των συλλήψεων - Τι αναφέρει ΜΚΟ
«Είδα το χέρι μου να λείπει» - Η απίστευτη ιστορία επιβίωσης της έφηβης
Στη Γαλλία το ποσοστό ανήλθε στο 55%
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.