- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίθεση Τραμπ κατά επιφανούς Αφροαμερικανού επικριτή του
Του είπε να καθαρίσει την «αηδιαστική» περιφέρειά του της Βαλτιμόρης
Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρεται εναντίον μαύρου βουλευτή λέγοντάς του να καθαρίσει την «αηδιαστική, γεμάτη από αρουραίους και τρωκτικά» περιοχή του.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε σήμερα λεκτικά εναντίον ενός επιφανούς Αφρο-Αμερικανού επικριτή του, αποκαλώντας τον «στυγνό νταή», ο οποίος θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να καθαρίσει την «αηδιαστική, γεμάτη από αρουραίους και τρωκτικά» περιφέρειά του της Βαλτιμόρης, παρά να ασκεί κριτική στο έργο των μεταναστευτικών υπηρεσιών στα σύνορα με το Μεξικό.
Στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικανού μπήκε ο βουλευτής Ελάιτζα Κάμινγκς, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος αποκάλεσε τον μεγιστάνα ρατσιστή επικρίνοντας δριμύτατα τη μεταναστευτική πολιτική του.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι απάντησε στον Τραμπ χαρακτηρίζοντας τον Κάμινγκς πρωταθλητή των ατομικών δικαιωμάτων και της οικονομικής δικαιοσύνης, προσθέτοντας σε ένα tweet: «Όλοι μας απορρίπτουμε τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του και στηρίζουμε την ακλόνητη ηγεσία του».
Την Πέμπτη, η επιτροπή υπερψήφισε με 23 ψήφους υπέρ και 16 κατά να επιτρέπεται στον Κάμινγκς να εκδίδει κλητεύσεις προς αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, περιλαμβανομένων της κόρης του δισεκατομμυριούχου Ιβάνκας Τραμπ και τον γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ.
Σε ένα tweet, ο Αμερικανός πρόεδρος κατακεραύνωσε τον Κάμινγκς με αφορμή την κριτική του για την πολιτική της κυβέρνησής του στη μεξικανική μεθόριο.
«Ο βουλευτής Ελάιτζα Κάμινγκς υπήρξε ένας στυγνός νταής, που φώναζε και ούρλιαζε εναντίον των υπέροχων ανδρών και γυναικών της Συνοριοφυλακής σχετικά με τις συνθήκες στα Νότια Σύνορα, όταν στην πραγματικότητα η περιφέρειά του της Βαλτιμόρης είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ και πιο επικίνδυνη. Η περιφέρειά του θεωρείται η Χειρότερη στις ΗΠΑ…» έγραψε ο Τραμπ.
«Τα Σύνορα είναι καθαρά, αποτελεσματικά και καλά οργανωμένα, απλά γεμάτα κόσμο. Η Περιφέρεια του Κάμινγκς είναι αηδιαστική, ένα χάος γεμάτο από αρουραίους και τρωκτικά. Εάν περνούσε περισσότερο χρόνο στη Βαλτιμόρη, ίσως να μπορούσε να βοηθήσει στο να καθαριστεί αυτό το πολύ επικίνδυνο και σιχαμερό μέρος» συμπλήρωσε.
Σε ένα τρίτο tweet, o Ντόναλντ Τραμπ διερωτήθηκε γιατί δαπανώνται τόσα χρήματα στην περιφέρεια του Κάμινγκς, «αφού θεωρείται η χειρότερα διοικούμενη και επικινδυνότερη στις ΗΠΑ».
«Κανένα ανθρώπινο ον δεν θα ήθελε να μείνει εκεί. Πού πάνε όλα αυτά τα χρήματα; Πόσα έχουν κλαπεί; Ερευνήστε αυτήν τη διαφθορά αμέσως» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Κάμινγκς απάντησε στον Τραμπ στο Twitter.
«Κύριε Πρόεδρε, πηγαίνω καθημερινά στο σπίτι μου στην περιφέρειά μου. Κάθε πρωί, ξυπνώ και πηγαίνω να δώσω μάχη για τους γείτονές μου. Αποτελεί συνταγματική υποχρέωσή μου να εποπτεύω το εκτελεστικό σώμα. Όμως, είναι ηθικό καθήκον μου να δίνω μάχη για τους ψηφοφόρους μου» υπογράμμισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.