- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιλχάν Ομάρ: Είμαι πεπεισμένη ότι ο Τραμπ είναι φασίστας
Γιατί η βουλευτής είχε μπει στο στόχαστρο του Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «φασίστας», δηλώνει η μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών Ιλχάν Ομάρ.
Πεπεισμένη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «φασίστας» δήλωσε η Ιλχάν Ομάρ, η μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών που μπήκε στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικανού προέδρου ο οποίος την κατηγόρησε ότι «μισεί» τις ΗΠΑ και την κάλεσε να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής της.
«Είμαι πεπεισμένη ότι είναι φασίστας», είπε σε δημοσιογράφους η Ομάρ, που κατάγεται από Σομαλούς πρόσφυγες και εξελέγη στη Μινεσότα στις εκλογές του 2018. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του θέλουν «να καταπνίξουν τον δημοκρατικό διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις» στις ΗΠΑ.
«Το θέμα δεν είμαι εγώ, αλλά ο αγώνας μας για το πώς θα έπρεπε να είναι πραγματικά η χώρα μας», πρόσθεσε.
Η Ομάρ μπήκε στο στόχαστρο των οπαδών του Τραμπ χθες, Τετάρτη, σε μια προεκλογική συγκέντρωση όπου επικράτησε το σύνθημα «Στειλ' την πίσω». Ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι «δεν του άρεσε» και «δεν συμφωνεί» με τον τρόπο που αντέδρασε το πλήθος, μολονότι δεν έκανε κάτι για να σταματήσει το σύνθημα.
Στις αρχές της εβδομάδας ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε φραστικά στην Ομάρ και σε άλλες τρεις συναδέλφους της, όλες του Δημοκρατικού Κόμματος και προερχόμενες από μειονότητες, κατηγορώντας τις ότι «αγαπούν τους εχθρούς» της Αμερικής και τις κάλεσε να φύγουν από τη χώρα αν δεν τους αρέσει. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο, με τους Δημοκρατικούς να τις χαρακτηρίζουν «ρατσιστικές» και «ξενοφοβικές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.