

Οργή προκάλεσε στον πρόεδρο του κοινοβουλίου του Ισραήλ η άρνηση πληρώματος κινητής μονάδας αιμοληψίας να πάρει αίμα από την γεννημένη στην Αιθιοπία 32χρονη βουλευτή Πνίνα Ταμάνο Σάτα του κόμματος Yesh Atid. Η βουλευτής προθυμοποιήθηκε να δώσει αίμα στη κινητή μονάδα που είχε μεταβεί στο κοινοβούλιο αλλά ένα μέλος της αρνήθηκε, με την αιτιολογία ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις της αιμοδοσίας επειδή μετανάστευσε στο Ισραήλ από την Αιθιοπία σε ηλικία τριών ετών.
Το πλήρωμα της μονάδας αιμοληψίας βασίστηκε σε μια κατευθυντήρια οδηγία του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, στην οποία αναφέρεται ότι δεν πρέπει να λαμβάνεται αίμα από άτομα που έχουν γεννηθεί σε χώρες με υψηλή συχνότητα εμφάνισης του ιού HIV ή από άτομα που έζησαν σε αυτές τις χώρες πάνω από ένα χρόνο.
«Σαφώς και τα δείγματα αίματός μου έχουν περάσει από έλεγχο, δεν υπήρξε ποτέ οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας. Παρ 'όλα αυτά , υπάρχει μια τάση να μην μπαίνουν καν στον κόπο να ερευνούν, ακόμη και αν ξέρουν ότι έτσι ταπεινώνουν μια ολόκληρη κοινότητα», δήλωσε η βουλευτής στο τηλεοπτικό Κανάλι 10. «Δεν πρέπει να υπάρχει καμία διαφοροποίηση μεταξύ του αίματος των ισραηλινών πολιτών. Όλοι στο Ισραήλ είναι ίσοι», είπε ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό. «Ντροπή» το χαρακτήρισε από την πλευρά του και ο υπουργός Υγείας Γαέλ Τζερμάν και δήλωσε ότι θα διατάξει δημόσια διαβούλευση για να αλλάξει τις κατευθυντήριες γραμμές, ενώ μια κοινοβουλευτική επιτροπή αναμένεται να συζητήσει το περιστατικό την ερχόμενη εβδομάδα.
Γ. Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η γυναίκα από την Ουκρανία αναζητούσε βοήθεια και διερμηνέα
Συνεδριάζει εκτάκτως το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ
Ο Έριον Βελίαϊ θεωρείται προσκείμενος στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα
Το καθεστώς διατηρεί ελάχιστες επαφές με τον δυτικό κόσμο
Kατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης
«Σκληρό πόκερ» της Μόσχας με τον Τραμπ - Ακλόνητη η θέση του Κρεμλίνου
Σε ατύχημα αποδίδει η αστυνομία της Βραζιλίας το θάνατο της 27χρονης Anna Beatrix
Αντιμεταναστευτική ρητορική, ιδεολογία του φύλου και κοινωνικά δίκτυα κλονίζουν το πολιτικό τοπίο
Ο Ρούσντι πέρασε έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο μετά την επίθεση με σοβαρά τραύματα
Οι censored ατάκες, το diss track και η πρώην Σερένα Γουίλιαμς
«Δεν υπάρχει τίποτα για να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι, τα πάντα κατεδαφίζονται», δήλωσε
Δεν υπάρχει ακόμη υποχρεωτική στράτευση στη χώρα
Ταυτοποιήθηκε επισήμως ο δράστης - Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρά του
Πώς γλίτωσαν από τα νύχια εγκληματικής οργάνωσης
Ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι η μαϊμού ήρθε σε επαφή με μετασχηματιστή προκαλώντας πολύωρη διακοπή εν μέσω καύσωνα
Η παραγωγή τους κρίνεται πολύ δαπανηρή
«Έχουμε έναν νταή και κακοποιό για πρόεδρο», δήλωσε ο ηθοποιός
Συνεχίζονται οι «παρεμβάσεις» του ιδιοκτήτη του Χ στη γερμανική πολιτική σκηνή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.