Κοσμος

Η General Motors «αποχωρεί» απο την Αυστραλία

Διακόπτει την παραγωγή αυτοκινήτων από το 2017

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56205-112853.jpg

Λουκέτο στα εργοστάσιά της στη Νότια Αυστραλία και τη Βικτώρια θα βάλει από το 2017 η General Motors που, όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή αυτοκινήτων της στη μακρινή ήπειρο, επικαλούμενη το υψηλό κόστος και τη μεγάλη άνοδο που σημειώνει το νόμισμα στη χώρα. Η απόφαση αυτή της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο να κλείσει τα εργοστάσιά της στην Αυστραλία, αποτελεί το τελειωτικό «χτύπημα» στην βιομηχανία της χώρας, και ειδικότερα στην αυτοκινητοβιομηχανία, αναφέρει το Reuters.

«Όπως και να βάλουμε τα νούμερα, το μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό μας σχέδιο να κατασκευάζουμε και να συναρμολογούμε αυτοκίνητα σε αυτή τη χώρα απλά δεν είναι βιώσιμο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της GM, Μάικ Ντεβερό.

Η απόφαση αυτή, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης εταιρείας, Νταν Άκερσον, φανερώνει τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η βιομηχανία αυτοκινήτου της Αυστραλίας, δεδομένης και της παρατεταμένης ανόδου του αυστραλιανού δολαρίου, του υψηλού κόστους παραγωγής και της μικρής, τμηματοποιημένης και εξαιρετικά ανταγωνιστικής εγχώριας αγοράς.

Γ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ