- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο, που πυροδότησαν οι Ταλιμπάν, στην επαρχία Γκάζνι του Αφγανιστάν.
Τουλάχιστον 8 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 6 πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση των Ταλιμπάν σε κυβερνητικό συγκρότημα των μονάδων ασφαλείας στο κεντρικό Αφγανιστάν, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 140, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Ισλαμιστές μαχητές Ταλιμπάν πυροδότησαν βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο, στην πόλη Γκάζνι, κοντά στο συγκρότημα της Εθνικής Διεύθυνσης Ασφαλείας (NDS) κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι.
«Δεκάδες αξιωματικοί της NDS σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας στο Γκάζνι δήλωσαν ότι σκοτώθηκαν 13 ενήλικες, μεταξύ των οποίων και 8 μέλη των δυνάμεων της NDS, καθώς ένα παιδί. Μεταξύ των 140 τραυματιών είναι τουλάχιστον 27 παιδιά.
«Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς αυτή δεν είναι η τελική αναφορά για τους τραυματίες της ισχυρής έκρηξης», δήλωσε ο Ζαχέρ Σαχ Νεκμάλ, αξιωματούχος για θέματα υγείας στην επαρχία Γκάζνι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ ακριβώς βρίσκεται η στρατηγική του Κρεμλίνου
Εκτελούσε δρομολόγιο εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών
Δύο κρίσιμα περάσματα υπό πίεση
Μεγάλες αλυσίδες στρέφονται στο σαυρίδι Χιλής μετά τη μείωση των αποθεμάτων
Eπανέρχονται οι ισχυρισμοί ότι παντρεύτηκε τον αδελφό της για να αποκτήσει άδεια παραμονής
Ο Ντάριο Αμοντέι προτείνει σχέδιο τριών βημάτων, με ανεξάρτητους ελεγκτές μέσα στις εταιρείες
Τώρα παραχωρεί ακίνητο στο κοινό
H χώρα της Κεντρικής Ευρώπης είχε υιοθετήσει δρακόντειους νόμους
Δύο δωρητές έδωσαν 72 εκατ. λίρες μέσα σε 48 ώρες
Νέα πίεση στις τιμές από τους Χούθι
Ο ηθοποιός που έπασχε από καρκίνο στράφηκε σε οδοντίατρο
Τι δείχνουν τα παραδείγματα από την Ευρώπη
Η αναίσχυντη δημαγωγία, ο εξευτελισμός των θεσμών στις ΗΠΑ και ο μεγάλος ύπνος των Αμερικανών
Οι επιβάτες είναι σε κατάσταση σοκ - «Ο συρμός άρχισε να «τρέμει»
Πληροφορίες ότι μετέφερε 200 περίπου επιβάτες
Η προειδοποίηση τρία χρόνια πριν
Παραδέχτηκε ότι το 2025 ζήτησε από έναν άλλον άνδρα να επιτεθεί στη σύζυγό του ενώ εκείνη κοιμόταν
«Καμπάνα» από το Ανώτατο Δικαστήριο του Νέου Μεξικού
Ομολόγησε ότι πέταξε το πτώμα της στα σκουπίδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.