- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Λιβύη απελευθερώνει τους έξι Τούρκους «ναυτικούς»
Η Άγκυρα είχε απειλήσει με «χτύπημα» εάν παρέμεναν υπό κράτηση
Απελευθερώθηκαν οι έξι τούρκοι πολίτες, οι οποίοι κρατούνταν από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη.
Έξι τούρκοι πολίτες, οι οποίοι τελούσαν υπό κράτηση από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ, στη Λιβύη απελευθερώθηκαν, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα διατύπωσε απειλές για αντίποινα.
Παρουσιάζοντας τους έξι Τούρκους ως «ναυτικούς», πηγή του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι απελευθερώθηκαν και ότι οι ίδιοι αποφάσισαν να παραμείνουν στην Λιβύη και να συνεχίσουν την εργασία τους.
Το υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει χθες ότι οι δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ θα αποτελούσαν «δικαιολογημένους στόχους», εάν δεν απελευθερώνονταν.
Ο Χάφταρ είχε απειλήσει την Παρασκευή με επιθέσεις κατά των τουρκικών συμφερόντων στην Λιβύη, κατηγορώντας την Αγκυρα ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τους αντιπάλους του της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που αναγνωρίζεται από την διεθνή κοινότητα και η έδρα της βρίσκεται στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
Κλιμακώνοντας την ένταση, οι δυνάμεις του Χάφταρ ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κατέρριψαν «τουρκικό drone» στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης. Οι απειλές του Χαλίφα Χάφταρ κατά της Τουρκίας συμπίπτουν με την ανακατάληψη της πόλης Γκάριαν από τις δυνάμεις της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 100 περίπου χιλιομέτρων από την Τρίπολη είχε μετατραπεί σε στρατηγείο του Χάφταρ κατά την επιχείρησή του κατά της Τρίπολης και βρίσκεται σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων από το προπύργιό του, την Βεγγάζη.
Στις 19 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επιβεβαιώσει ότι η χώρα του τροφοδοτεί με όπλα τις δυνάμεις της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, γεγονός που επέτρεψε στην Τρίπολη «να εξισορροπήσει» την κατάσταση απέναντι στις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.