- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ταραχές στη Γεωργία - Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής
Μία ημέρα μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 200 άνθρωποι
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γεωργίας Ιρακλί Κομπαχίτζε υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μία ημέρα μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα.
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γεωργίας Ιρακλί Κομπαχίτζε υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μία ημέρα μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 200 άνθρωποι, με αφορμή την ομιλία που εκφώνησε ένας Ρώσος βουλευτής εντός της αίθουσας του κοινοβουλίου.
Ο Κομπαχίτζε, που είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος "Γεωργιανό Όνειρο", παραιτήθηκε σε ένδειξη του "υψηλού επιπέδου ευθύνης" και όχι επειδή υποχώρησε "στα ανεύθυνα αιτήματα των αντιπολιτευόμενων κομμάτων", όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Χάχα Καλάτζε.
Σχεδόν 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν επειδή ο Ρώσος βουλευτής Σεργκέι Γκαβρίλοφ μίλησε, από την έδρα του προέδρου, στα Ρωσικά, κατά τη διάρκεια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ορθοδοξία. Στις συγκρούσεις με την αστυνομία τραυματίστηκαν 240 άνθρωποι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Οι 160 από τους τραυματίες είναι διαδηλωτές και οι υπόλοιποι αστυνομικοί.
Η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση και του υπουργού Εσωτερικών, καθώς και την απελευθέρωση των διαδηλωτών που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης. Ο Ταμάρ Κορτζάλα, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είπε ότι μεταξύ των αιτημάτων είναι και η έναρξη συνομιλιών για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Πρόσθεσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματά τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.