- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργία: Ντου εθνικιστών στη Βουλή με Συριζαίους βουλευτές μέσα
Στόχος τους δύο Ρώσοι βουλευτές
Εθνικιστές εισέβαλαν στη Βουλή της Γεωργίας ενώ βρίσκονταν μέσα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος τους ήταν δύο Ρώσοι βουλευτές
Εθνικιστές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της Γεωργίας, την ώρα που βρίσκονταν μέσα δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Γιάννης Σαρακιώτης, όπως ενημερώνει ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας από την εφημερίδα Καθημερινή που βρίσκεται στο σημείο.
Όπως μεταδίδει, με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησαν στην Τιφλίδα της Γεωργίας, οι εργασίες της 26ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, με κεντρικό θέμα «Η Συμβολή του Κοινοβουλευτισμού στην Κατανόηση των Σύγχρονων Κοινωνικό-Πολιτικών Φαινομένων».
Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, περίπου 200 διαδηλωτές με επικεφαλής 10 εθνικιστές Γεωργιανούς βουλευτές, εισέβαλαν στο κοινοβούλιο και το κατέλαβαν, ζητώντας την απομάκρυνση της Ρωσικής αντιπροσωπείας, όχι μόνο από τη Συνέλευση αλλά και από τη χώρα.
Στη σύνοδο συμμετέχουν ορθόδοξοι βουλευτές από 35 χώρες, ο πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής είναι Ρώσος βουλευτής, ενώ ο γενικός γραμματέας, Έλληνας.
Την Ελληνική αντιπροσωπεία απαρτίζουν περίπου 20 άτομα. Ανάμεσά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης και Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Η Ρωσική αντιπροσωπεία έχει φυγαδευθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει έντονο αντιρωσικό κλίμα στη Γεωργία μετά τον πόλεμο του 2008, όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα, με αποτέλεσμα να αποσχιστούν η Νότια Οσετία αλλά και η Αμπχαζία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι για νέα κλιμάκωση με το Ιράν
Η σύγκρουση αλήθειας, κοινωνίας, περιβάλλοντος και πολιτικής ευθύνης.
Το αεροπλάνο που αλλάζει τα υπερατλαντικά ταξίδια
Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν άμεσα τις επιχειρήσεις έρευνας
Ο νέος πρωθυπουργός καλύπτει τη διαφορά από το λαϊκιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ
Στο μικροσκόπιο και ο σύζυγος
Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
Φουντώνει το παρασκήνιο με τις διαπραγματεύσεις
Η υπόθεση θρίλερ στην Οκλαχόμα
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
Ξυλοδαρμοί, πείνα, εξευτελισμοί και βασανιστήρια, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αποτελούσαν μέρος ενός οργανωμένου συστήματος
Το συγκλονιστικό βίντεο
Ο συνιδρυτής της Wikipedia καταγγέλλει ιδεολογική χειραγώγηση και αποκλεισμό
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Νόμιζα ότι θα χάσω το πόδι μου»
Η Υπόθεση Ρίμαν. Bernhard Riemann, 1826-1866.
Η βουτιά από την περιοχή Sunset Cliffs θεωρείται άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.