- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Times: Δημόσιες δαπάνες για να αποφευχθεί η ήττα των εκλογών
Άρθρο των Times του Λονδίνου σχολιάζει τις παροχές της τελευταίας στιγμής από την ελληνική κυβέρνηση
«Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε δημόσιες δαπάνες για να αποτρέψει την απώλεια των εκλογών» αναφέρουν σε άρθρο τους οι Times του Λονδίνου.
Η ελληνική κυβέρνηση προσλαμβάνει 10.500 εκπαιδευτικούς σε μια προσπάθεια να κερδίσει δημόσια στήριξη πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αναφέρουν οι Times του Λονδίνου.
Το άρθρο σχολιάζει τις τελέυταίες κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος ενώ έχουμε μπει στην τελική ευθεία της εκλογικής διαδικασίας.
Και συνεχίζει αναφορικά με τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών «Η απόφαση εγκρίθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά από την συντριπτική ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, που υπέστη το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κώστας Γαβρόγλου, ο υπουργός Παιδείας, θα ξεκινήσει «άμεσες προσλήψεις», με ένα ένα πρώτο κύμα 5.250 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων εκπαιδευτικών για το 2020-21. Οι υπόλοιποι θα προσληφθούν για το επόμενο σχολικό έτος.
Το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας φέρει το κύριο βάρος των κρατικών απολύσεων από τότε που η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση έκοψε έως και 15.000 θέσεις εργασίας ως μέρος των μεγάλων περικοπών του προϋπολογισμού, που απαιτούσαν οι διεθνείς πιστωτές με αντάλλαγμα τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
Περισσότεροι από 8.500 καθηγητές πλήρους απασχόλησης έχασαν τη δουλειά τους ή έλαβαν πρόωρη συνταξιοδότηση.
«Σε κάθε περίπτωση, η καμπάνια προσέγγισης ψηφοφόρων από την κυβέρνηση, έχει ήδη υποστεί ισχυρό πλήγμα, καθώς την Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μπλόκαρε ένα κύμα προσλήψεων, όταν η αναπληρώτριά του, ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το πόστο της της για να εξασφαλίσει μια καλοπληρωμένη θέση για την κόρη της», καταλήγουν οι Times.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.