- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έξι νεκροί σε ανταλλαγή πυρών μέσα σε φυλακή του Ισημερινού
Το μακελειό άρχισε όταν φυλακισμένος πυροβόλησε συγκρατούμενό του στη φυλακή Λιτοράλ
Έξι κρατούμενοι σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών μέσα σε φυλακή στον Ισημερινό, όπου πριν από δύο εβδομάδες κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Έξι κρατούμενοι σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών μέσα σε φυλακή στον Ισημερινό —όπου πριν από δύο εβδομάδες κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σωφρονιστικό σύστημα, καθώς ο υπερπληθυσμός των εγκλείστων πλησιάζει το 40%— ανακοίνωσε ο διευθυντής της.
Το μακελειό άρχισε όταν φυλακισμένος πυροβόλησε συγκρατούμενό του στη φυλακή Λιτοράλ, στη Γουαγιακίλ, πόλη που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό (νοτιοδυτικά), την ώρα του επισκεπτηρίου.
«Αυτό προκάλεσε συμπλοκή», κατά τη διάρκεια της οποίας «πέντε κρατούμενοι σκοτώθηκαν» και έχουν αναγνωριστεί, ενώ ένας έκτος δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί διότι το πτώμα του έχει εγκαύματα που καθιστούν αδύνατη την αναγνώρισή του, δήλωσε ο Αλφρέδο Μουνιός, ο διευθυντής της φυλακής, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι η αστυνομία έθεσε υπό έλεγχο την κατάσταση.
Πριν από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση του προέδρου Λενίν Μορένο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σωφρονιστικό σύστημα του Ισημερινού, έπειτα από μια σειρά εξεγέρσεων με πολλούς νεκρούς σε διάφορες φυλακές στη χώρα.
Στον Ισημερινό σήμερα είναι έγκλειστοι περίπου 41.000 άνθρωποι, ενώ η ονομαστική χωρητικότητα των φυλακών δεν ξεπερνά τις 28.000 θέσεις.
Το πρωί της Δευτέρας, τρεις οπλισμένοι έγκλειστοι απέδρασαν από την ίδια φυλακή, αφού εξουδετέρωσαν φύλακα που πήγε να προσφέρει βοήθεια σε κρατούμενο που υποδυόταν τον τραυματία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.