- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έξι νεκροί σε ανταλλαγή πυρών μέσα σε φυλακή του Ισημερινού
Το μακελειό άρχισε όταν φυλακισμένος πυροβόλησε συγκρατούμενό του στη φυλακή Λιτοράλ
Έξι κρατούμενοι σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών μέσα σε φυλακή στον Ισημερινό, όπου πριν από δύο εβδομάδες κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Έξι κρατούμενοι σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών μέσα σε φυλακή στον Ισημερινό —όπου πριν από δύο εβδομάδες κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σωφρονιστικό σύστημα, καθώς ο υπερπληθυσμός των εγκλείστων πλησιάζει το 40%— ανακοίνωσε ο διευθυντής της.
Το μακελειό άρχισε όταν φυλακισμένος πυροβόλησε συγκρατούμενό του στη φυλακή Λιτοράλ, στη Γουαγιακίλ, πόλη που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό (νοτιοδυτικά), την ώρα του επισκεπτηρίου.
«Αυτό προκάλεσε συμπλοκή», κατά τη διάρκεια της οποίας «πέντε κρατούμενοι σκοτώθηκαν» και έχουν αναγνωριστεί, ενώ ένας έκτος δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί διότι το πτώμα του έχει εγκαύματα που καθιστούν αδύνατη την αναγνώρισή του, δήλωσε ο Αλφρέδο Μουνιός, ο διευθυντής της φυλακής, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι η αστυνομία έθεσε υπό έλεγχο την κατάσταση.
Πριν από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση του προέδρου Λενίν Μορένο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σωφρονιστικό σύστημα του Ισημερινού, έπειτα από μια σειρά εξεγέρσεων με πολλούς νεκρούς σε διάφορες φυλακές στη χώρα.
Στον Ισημερινό σήμερα είναι έγκλειστοι περίπου 41.000 άνθρωποι, ενώ η ονομαστική χωρητικότητα των φυλακών δεν ξεπερνά τις 28.000 θέσεις.
Το πρωί της Δευτέρας, τρεις οπλισμένοι έγκλειστοι απέδρασαν από την ίδια φυλακή, αφού εξουδετέρωσαν φύλακα που πήγε να προσφέρει βοήθεια σε κρατούμενο που υποδυόταν τον τραυματία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες για βιασμό και η κρίση στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας
Νομοθετική ρύθμιση περιορίζει τα smartphones στα σχολεία λόγω εθισμού και συγκέντρωσης
Η ανάλυση των New York Times
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Kαλεί τους Ιρανούς σε δράση κατά του καθεστώτος
15 χρόνια φυλάκισης μπορεί να επισύρουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα ο διαχειριστής της ΜΚΟ Aegean Boat Report, Τόμι Όλσεν, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Τρόμσο της Νορβηγίας
Το Ιράν αποτελεί μέρος του άξονα «Κίνα-Ρωσία-Βόρεια Κορέα», μιας συμμαχίας που είχε στοχοποιηθεί και από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις
Η τρέχουσα κρίση ενδέχεται να αποτελέσει μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ένα κράτος που είναι δομημένο πάνω στη θρησκεία, βασίζεται στον φανατισμό και έχει ως κινητήριο δύναμη την εχθροπάθεια δεν μπορεί παρά να βρεθεί απομονωμένο διεθνώς.
Γιατί οι πολίτες και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν αποτρέπουν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ από τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ;
«Μόνη κερδισμένη η Ρωσία»
Στον πλανήτη πάντα κυριαρχούσε το δίκιο του ισχυρού, δεν υπήρχε ποτέ σταθερότητα ή βεβαιότητα, και η ειρήνη ήταν πάντοτε αποτέλεσμα κάποιου πολέμου (και καμιά φορά και η δημοκρατία)
Κατηγορείται για απόπειρα λαθρεμπορίας - Αυξάνεται η ζήτηση στην Ευρώπη και την Ασία
Η Βιέννη ενεργοποιεί μέτρα για να πέσει η τιμή στην αντλία
Καλείται να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς της και τις κατηγορίες περί συγκάλυψης
Η ένταση των ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν κλιμακώνεται
Οι ποινές μπορούν να περιλαμβάνουν έως και δύο χρόνια φυλάκισης
Η σταθερή δημοτικότητα της Εθνικής Συσπείρωσης και το μεγάλο λάθος των Σοσιαλιστών
Οι αρχές αναζητούν τρόπους για να αυξηθούν οι γάμοι και να τονωθεί η κατανάλωση
Τραυματισμοί ναυτών και δυσλειτουργίες στις υποδομές πλήττουν το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του κόσμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.