Κοσμος

«Όταν ο πατέρας μου έγινε Σάρλοτ» (video)

Η μετάβαση του τρανς μπαμπά έφερε ακόμα πιο κοντά την οικογένεια της Μέι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρανς Σάρλοτ
Τρανς Σάρλοτ / © BBC

Πώς μια καθημερινή οικογένεια από τη βόρεια Αγγλία χειρίστηκε τη μετάβαση του μπαμπά στη μαμά Σάρλοτ;

Το BBC παρουσιάζει την οικογένεια της Μέι από το βόρειο Γιορκσάιρ. Η Μέι παρουσιάζει τα δύο αδέλφια της, τη μαμά της και τη Σάρλοτ που κάποτε ήταν ο μπαμπάς της.

Η μετάβαση του τρανς μπαμπά όχι μόνο δεν διέλυσε την οικογένεια, αλλά την έδεσε ακόμα περισσότερο. «Είμαστε μια μοναδική, μια ιδιαίτερη οικογένεια», λέει η Σάρλοτ.

«Η μπαμπάς μου έχει ήδη κάνει τη μετάβαση και είναι πια η μαμά. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι πια πώς ήταν σαν άνδρας», λέει η Μέι στο ρεπορτάζ του BBC. «Όλα ξεκίνησαν πριν από κάποια χρόνια και σήμερα όλα φαίνονται φυσιολογικά».

Η Μέι ήταν 12 ετών όταν ο πατέρας της αποφάσισε να αλλάξει. «Δεν ήξερα τι είναι και τι σημαίνει να είσαι τρανσέξουαλ. Αλλά θυμάμαι να μπαίνω στην κρεβατοκάμαρά των γονιών και να βλέπω τη μαμά να βοηθάει τον μπαμπά να μακιγιαριστεί. Μπερδεύτηκα».«Ο πρώτος καιρός ήταν δύσκολος. Δεν ήταν εύκολο να το αφομοιώσω. Αλλά συνειδητοποίησα ότι η Σάρλοτ ήταν παγιδευμένη σε ένα σώμα, το οποίο δεν ήθελε», λέει η μητέρα της οικογένειας.«Πώς ήταν η μετάβαση; Σαν πένθος, γιατί το πρόσωπο που κάποτε ήταν η Σάρλοτ απλά σήμερα δεν υπάρχει». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ