- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιος μεγιστάνα σκότωσε με μαχαίρι τον φίλο του για ένα videogame
Τον μαχαίρωσε 27 φορές - Το κεφάλι του θύματος είχε σχεδόν κοπεί
Στη φυλακή ο γιος μεγιστάνα στην Ουκρανία που σκότωσε με 27 μαχαιριές τον φίλο του για ένα videogame.
Ένοχος για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής κρίθηκε ένας 14χρονος στην Ουκρανία. Ο Βασία Τούρντα σκότωσε με 27 μαχαιριές τον 15χρονο φίλο του, Βασία Ποπ. Είχε προηγηθεί έντονος καβγάς κατά τη διάρκεια videogame που έπαιζαν θύμα και θύτης στο σπίτι του δεύτερου στον οικισμό Nizhnyaya Apsha. Όπως έγινε γνωστό, ο 14χρονος δράστης είναι γιος ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρουσιάστηκαν εικόνες από το εσωτερικό της έπαυλης, οι οποίες δείχνουν το πάτωμα, τις σκάλες και διάφορα έπιπλα να είναι γεμάτα αίματα. Η γιαγιά του 14χρονου ήταν αυτή που αντίκρισε νεκρό τον 15χρονο, με το κεφάλι του να έχει σχεδόν κοπεί. Ειδοποίησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του ανήλικου δράστη.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Βασία Τούρντα κάρφωσε το μαχαίρι στον λαιμό του Βασία Ποπ, ενώ βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο της έπαυλης. Στη συνέχεια, σε κατάσταση αμόκ, τον κυνήγησε στο σπίτι, καταφέρνοντάς του πολλαπλά χτυπήματα. Ο πατέρας του θύματος χαρακτήρισε «μανιακό» τον δράστη και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του.
«Ο γιος μου δέχθηκε συνολικά 27 μαχαιριές. Οι ειδικοί μού είπαν ότι το μοιραίο χτύπημα ήταν αυτό στον λαιμό, με το οποίο σχεδόν τον αποκεφάλισε. Στη συνέχεια "βεβήλωσε" το κορμί του» ανέφερε συντετριμμένος ο πατέρας του θύματος.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνια, αναγνωρίζοντας ότι ο Βασία Τούρντα είχε υποστεί «βία, συστηματική παρενόχληση και συνεχείς προσβολές» από τον Βασία Ποπ. Οι δικαστές αναγνώρισαν, επίσης, ότι το θύμα είχε προκαλέσει τον γιο του μεγιστάνα, πριν ο τελευταίος αρπάξει το μαχαίρι και τον δολοφονήσει. Στο παρελθόν, μάλιστα, είχε κατεβάσει τα παντελόνια του 14χρονου δράστη σε δημόσιο χώρο (καφετέρια), παρουσία κοριτσιών.
Ήδη, πάντως, περιφερειακοί εισαγγελείς ζητούν την αύξηση της ποινής στα 15 χρόνια.
Με πληροφορίες από The Sun/Mirror
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.