- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
290 μετανάστες διασώθηκαν στη Λιβύη
Σε δύο επιχειρήσεις της ακτοφυλακής στα ανοικτά της Τρίπολης
«Οι παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν να κρατιούνται από βάρκες σε άθλια κατάσταση, με βλάβες». Σώθηκαν 290 άνθρωποι από την ακτοφυλακή της Λιβύης.
Η ακτοφυλακή της Λιβύης διέσωσε σήμερα 290 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτές βάρκες σε δύο επιχειρήσεις στα ανοικτά της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.
Από τις δυτικές ακτές της Λιβύης έχουν αναχωρήσει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια και θέλουν να φθάσουν σε ασφαλείς χώρες της Ευρώπης, ιδίως στην Ιταλία.
Ένα σκάφος της ακτοφυλακής διέσωσε 87 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό σε περιοχή ανοικτά της πόλης Καράμπουλι, που απέχει 50 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε ο Αγιούμπ Κάσεμ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Άλλη μια ομάδα 203 μεταναστών διασώθηκε στα ανοικτά της Ζλίτεν, 160 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, συνέχισε ο Κάσεμ.
«Οι παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν να κρατιούνται από βάρκες σε άθλια κατάσταση, με βλάβες. Διασώθηκαν από περιπόλους της ακτοφυλακής», είπε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, που αποτελεί μέρος των ναυτικών δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).
Οι μετανάστες παραδόθηκαν σε στελέχη της υπηρεσίας δίωξης της παράνομης μετανάστευσης της ΚΕΕ μετά την αποβίβασή τους στις πόλεις Χούμας και Τζανζούρ, πάντα σύμφωνα με τον Κάσεμ. Προέρχονται από αραβικά κράτη και χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και ανάμεσά τους είναι επτά γυναίκες και ένα παιδί, συμπλήρωσε.
Ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στην Ιταλία μειώθηκε δραστικά από τον Ιούλιο του 2017, έπειτα από μια συμφωνία της Ρώμης με την Τρίπολη που επικυρώθηκε κατόπιν από την ΕΕ, εντός των ορίων της οποίας εκδιώχθηκε μια ομάδα ενόπλων που οργάνωνε αναχωρήσεις μεταναστών από τη Σαμπράτα, δυτικά της Τρίπολης.
Η κλιμάκωση από τις αρχές του Απριλίου της σύγκρουσης στη χώρα της βόρειας Αφρικής, όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι με μια εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το
NATO το 2011, θορύβησε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που ανησυχούν για το ενδεχόμενο οι μεταναστευτικές ροές να αυξηθούν ξανά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.