- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
FT: Η στήριξη Τσίπρα στον φίλο του, Παύλο Πολάκη
Πώς σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα την κίνηση του πρωθυπουργού να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση μομφής
«Ο Τσίπρας επιχείρησε να υποβαθμίσει την επίθεση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου», γράφουν οι Financial Times.
Ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα το θέμα με την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Μετά το Politico, έρχονται οι Financial Times να γράψουν για την «ωμή επίθεση» κατά ατόμου με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας παρά τις αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο άρθρο της η εφημερίδα κάνει αναφορές στη φιλική σχέση των δύο πολιτικών, με αφορμή την πρόταση μομφής που θα καταθέσει κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την οποία ο πρωθυπουργός σκοπεύει να μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Όπως λέει ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία του συμβάντος, ενώ δεν παρέλειψε να έχει δίπλα του τον κ. Πολάκη (πρώην δήμαρχος των Σφακίων) κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη.
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται 6 έως 10 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις, με τον Π. Πολάκη να έχει απήχηση σε παλαιότερους ψηφοφόρους της Αριστεράς λόγω της πλήρους απαξίωσης που δείχνει προς την πολιτική ορθότητα.
Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στηρίζει τον κ. Κυμπουρόπουλο και σημειώνει ότι αυτό που ανήρτησε ο κ. Πολάκης «αποτελεί προσβολή τόσο για τη Δημοκρατία όσο και για τον υποψήφιό μας, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που κατάφερε, ενάντια σε κάθε εμπόδιο, να μετατρέψει ένα πρόβλημα σε θετικό παράδειγμα για όλους».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η ηλικία τους
Το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα social media
Τα παιδιά ηλικίας 2 και 4 ετών εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε χώρο στάθμευσης
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εσωτερική διαδρομή στις ΗΠΑ
Η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας δεν αφορά μόνο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
Παράλληλα, η προσφορά θέσεων παραμένει περιορισμένη
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Ο «βασιλιάς του Βορρά» θέλει να αντικαταστήσει τον Κιρ Στάρμερ - Η πολιτική διαδρομή του
Δεν έγινε τίποτα από όσα υποσχέθηκαν οι Brexiteers
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος
Το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου - Ο ποταμός Πάδος στερεύει λόγω ξηρασίας
Ο Γκρίνσπαν έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές της νόσου Πάρκινσον
Το χάος της μετά-Brexit εποχής δεν έχει τέλος για το Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα χρονολόγιο των πιο σημαντικών γεγονότων από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι σήμερα
O εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε του αριστερού αντιπάλου του
Ο πρώην υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ τον υποστηρίζει
Το «ευχαριστώ» της προέδρου της Κομισιόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.