Κοσμος

«Αντίο ευγενικέ γίγαντα, Τσούι» (εικόνες)

Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ κι άλλοι αποχαιρετούν τον πανύψηλο πολεμιστή Chewbacca

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Chewbacca
Chewbacca / © EPA/FRANCK ROBICHON

Όλοι οι παλιοί σύντροφοι αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα τον ευγενικό και μεγαλόσωμο πολεμιστή Chewbacca.

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο ηθοποιός Πίτερ Μέιχιου, ο οποίος ενσάρκωνε στην αυθεντική πρώτη τριλογία του «Πολέμου των Άστρων» τον πανύψηλο πολεμιστή Chewbacca.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Μέιχιου δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ABC ότι ο Πίτερ προδόθηκε από την καρδιά του.

Η θλίψη στην οικογένεια του Star Wars είναι μεγάλη και όλοι οι κινηματογραφικοί του σύντροφοι, όπως ο Χάρισον Φορντ (Χαν Σόλο) και ο Μάρκ Χάμιλ (Λουκ Σκαϊγουόκερ), τον αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλοι μάλιστα αναφέρουν ότι ο Chewbacca θα συναντηθεί τώρα με την πριγκίπισσα Λέια στους ουρανούς.

16073782.jpg
Πίτερ Μέιχιου, Χάρισον Φορντ / © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA


Ο Μαρκ Χάμιλ περιέγραψε τον Μέιχιου ως έναν «μεγαλόσωμο άνδρα με ακόμα πιο μεγάλη καρδιά» και δήλωσε ότι είναι ευγνώμων για όσα έζησαν παρέα.  «Πάντα με έκανε να χαμογελώ. Ήταν έναν αφοσιωμένος φίλος που αγαπούσα πολύ. Η γνωριμία μαζί του με έκανε καλύτερο άνθρωπο», έγραψε ο «Λουκ» στο Twitter.


Άκρως συγκινητικό ήταν το αντίο του Χάρισον Φορντ, που στο Star Wars υποδυόταν τον «Χαν Σόλο», στον «συγκυβερνήτη» του.  Ο Φορντ αναφέρθηκε στην «μεγάλη αξιοπρέπεια και τον ευγενή χαρακτήρα» του φίλου του.




«Αυτές οι πλευρές της προσωπικότητάς του, σε συνδυασμό με την εξυπνάδα και τη χάρη του, μας χάρισαν τον Chewbacca. Ήμασταν συνεργάτες στον κινηματογράφο και φίλοι στην προσωπική μας ζωή για πάνω από 30 χρόνια και τον αγαπούσα. Είχε δώσει την ψυχή του στον χαρακτήρα του και είχε προσφέρει μεγάλη χαρά στο κοινό του Star Wars. Ο Chewbacca συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία των ταινιών που γυρίσαμε μαζί. Ούτε εγώ ούτε εκατομμύρια κόσμου θα ξεχάσουμε ποτέ τον Πίτερ και όσα μας χάρισε», ανέφερε στη δήλωσή του ο Φορντ.

 

 

1090893.jpg
Chewbacca, R2D2/ © EPA PHOTO AFP/MIKE SIMMONDS

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ