Κινηματογραφος

«Έφυγε» ο ηθοποιός που έδινε ζωή στον Chewbacca

Ο πανύψηλος Πίτερ Μέιχιου πέθανε σε ηλικία 74 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Chewbacca
Chewbacca / Star Wars

Απεβίωσε ο ηθοποιός Πίτερ Μέιχιου, ο οποίος ενσάρκωνε τον θρυλικό σύντροφο του Χαν Σόλο, Chewbacca, στον «Πόλεμο των Άστρων».

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο ηθοποιός Πίτερ Μέιχιου, ο οποίος έδινε ζωή στον πανύψηλο σύντροφο του Χαν Σόλο, Chewbacca, στη σειρά των κινηματογραφικών ταινιών, «Πόλεμος των Άστρων».

Ο Πίτερ Μέιχιου άφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Απριλίου στο σπίτι του στο Τέξας περιτριγυρισμένος από όλα τα μέλη της οικογένειάς του, όπως αναφέρει η αναγγελία του θανάτου του.  

Ο Αμερικανός βρετανικής καταγωγής ηθοποιός ενσάρκωσε τον πανύψηλο πολεμιστή Wookiee με το όνομα Chewbacca στην αρχική τριλογία του «Πολέμου των Άστρων» το 1977 αλλά και σε πολλές άλλες παραγωγές της κινηματογραφικής σειράς μέχρι το 2015.

«Έδινε την ψυχή του για τον ρόλο του Chewbacca και αυτό φαινόταν σε κάθε καρέ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας του εκλιπόντος ηθοποιού.



Ο δημιουργός του «Πολέμου των Άστρων» Τζορτζ Λούκας αναζητούσε έναν ψηλό ηθοποιό για τον ρόλο του μαλλιαρού πολεμιστή με τις ακατανόητες κραυγές. Αρχικά είχε επιλέξει τον Ντέιβιντ Πρόουζ για τον ρόλο του Chewbacca. Ωστόσο, ο Πρόουζ προτιμούσε να υποδυθεί τον Darth Vader και έτσι ο Λούκας προτίμησε τον Μέιχιου που είχε ύψος 2 μέτρα και 18 εκατοστά. Κανείς λάτρης του «Πολέμου των Άστρων» δεν είδε ποτέ το πραγματικό πρόσωπο του Chewbacca.

Το διάσημο πια γρύλισμά του, που όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας μπορούσαν να καταλάβουν χωρίς δυσκολία, ήταν ένα μείγμα από φωνές διάφορων ζώων.

19514790.jpg
Chewbacca / © EPA/CLEMENS BILAN


Ο Μπεν Μπερτ ήταν ο σχεδιαστής της φωνής του. Συνδύασε ήχους από αρκούδες, θαλάσσιους ελέφαντες, λιοντάρια, ακόμα και ασβούς.

Επίσης εργάστηκε ως σύμβουλος στην ταινία «Ο τελευταίος Τζεντάι» του 2017, προσπαθώντας να μυήσει στα μυστικά του ρόλου τον νέο Τσουμπάκα, τον Φινλανδό Γιούνας Σουοτάμο.

Πριν από τον Τσιούι, είχε παίξει στην ταινία «Sinbad and the Eye of the Tiger», που ζητούσαν κάποιον με πολύ μεγάλες πατούσες για να υποδυθεί έναν μινώταυρο.

Arya Kills The Night King -Death Scene - Game Of Thrones Season 8 Episode 5 Scene

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ