- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δεύτερη ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο η ακροδεξιά αν ενωθούν τα κόμματα
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που συγκεντρώνει τα αποτελέσματα πολλών εθνικών δημοσκοπήσεων
Τα ακροδεξιά κόμματα είναι χωρισμένα σε τρεις ομάδες -Αναλυτικά τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης
Αν τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενωθούν, θα μπορούσαν να σχηματίσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που συγκεντρώνει τα αποτελέσματα πολλών εθνικών δημοσκοπήσεων και η οποία δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη.
Τα ακροδεξιά κόμματα είναι χωρισμένα σε τρεις ομάδες. Όμως αν ενωθούν, θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν 173 έδρες σε σύνολο 751 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βάσει των αποτελεσμάτων πολλών εθνικών δημοσκοπήσεων.
Οι λαϊκιστές ενδέχεται να συγκεντρώσουν μόλις επτά έδρες λιγότερες από την πρώτη πολιτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο φαίνεται να συγκεντρώνει 180 έδρες, και πολύ περισσότερες από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους που πρόκειται να συγκεντρώσουν 149 και 76 έδρες αντίστοιχα.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας, έχει καλέσει τα άλλα λαϊκιστικά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα της ΕΕ να ενωθούν σε μία πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όμως είναι αμφίβολο αν όλοι οι πιθανοί σύμμαχοί του θα δεχθούν.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Λέγκα του Σαλβίνι φαίνεται να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 26 έδρες, πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίας, οι οποίοι συγκεντρώνουν 30 έδρες.
Σε αντίθεση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις, αυτή της Πέμπτης έλαβε υπόψη της και τη Βρετανία. Τα αποτελέσματα στη χώρα αυτή ενισχύουν την ακροδεξιά συμμαχία, καθώς το νέο Κόμμα του Brexit και το UKIP εμφανίζονται να κερδίζουν 13,5% και δέκα και εννέα έδρες αντίστοιχα.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές τα λαϊκιστικά κόμματα εμφανίζονταν να κερδίζουν 171 έδρες, έναντι 182 για το ΕΛΚ, 156 για τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες και 79 για τη Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Ο 67χρονος άνδρας αρνήθηκε αρχικά να παραδώσει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί πως η απόφασή του για το Ιράν ήταν η σωστή
Οι πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τρεις κρίσιμες περιοχές του πλανήτη
Η άλλοτε προνομιακή σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο κινδυνεύει να γίνει εκλογικό βάρος
20 ετών και 2 μηνών ήταν την Κυριακή ο Αντρέα Κίμι Αντονέλι, όταν έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1.
Υποψίες για οργανωμένη επιχείρηση
Το μήνυμα συνοδεύεται από φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συνοφρυωμένο
Μια διαδεδομένη δεισιδαιμονία συνδέει το γρήγορο φαγητό με εξαντλητικές βάρδιες
Μεταξύ άλλων καμία νίκη σε αμφίρροπες αναμετρήσεις
Η ανάρτηση του Αμερικανού αντιπροέδρου
Υποχώρηση της Βέρνης από το αίτημα αποζημίωσης προς τη Ρώμη
Αισιοδοξία από την Κομισιόν - Ρεαλιστικός στόχος η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων
Ανοιχτό το ενδεχόμενο δανεισμού στην Ελλάδα
Και γιατί κάνω μόνη μου cancel σε δικό μου σχετικό κείμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.