Κοσμος

Τραμπ σε Boeing: Αλλάξτε όνομα στα 737 και ρίξτε το στην αγορά

Αφού πρώτα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες αλλαγές-αναβαθμίσεις στα αεροσκάφη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροσκάφος Boeing της Ethiopian Airlines
Αεροσκάφος Boeing της Ethiopian Airlines/©EPA

Τη λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα αεροσκάφη Boeing 737 μετά τη διπλή αεροπορική τραγωδία με διαφορά λίγων μηνών σε Ινδονησία και Αιθιοπία φαίνεται πως βρήκε ο Τραμπ.

Βάσει των όσων γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, καλεί την αμερικανική εταιρεία να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, διορθώνοντας τα όποια λειτουργικά ζητήματα. Στη συνέχεια προτείνει να γίνει αλλαγή ονόματος και το «καινούργιο» αεροπλάνο να βγει στην αγορά.

«Τι μπορώ να γνωρίζω για το branding εγώ, ίσως τίποτα (όμως έγινα πρόεδρος!), Αλλά αν ήμουν η Boeing, θα διόρθωνα το "Boeing 737 MAX", θα πρόσθετα μερικά ακόμα εξαιρετικά χαρακτηριστικά, και θα επανέφερα το αεροπλάνο με ένα νέο όνομα. Κανένα προϊόν δεν έχει "υποφέρει" όπως αυτό. Αλλά πάλι, τι ξέρω εγώ;» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο του 2018 αεροσκάφος Boeing 737 Max της Lion Air με 189 επιβάτες συνετρίβη στην Ινδονησία. Τον περασμένο Μάρτιο παρόμοια τύχη είχε και αεροπλάνο, ίδιου τύπου, της Ethiopian Airlines, με 157 επιβαίνοντες. Οι δύο αεροπορικές τραγωδίες, από τις οποίες δεν βγήκε κανένας ζωντανός, είχαν ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί ολόκληρος ο στόλος αεροσκάφων 737 Max παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το επίσημο προκαταρκτικό πόρισμα για την συντριβή της πτήσης 302 στην Αιθιοπία, οι δύο πιλότοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να βρουν λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με το λογισμικό MCAS δίχως όμως να καταφέρουν να αποκτήσουν εκ νέου τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Η παρέμβαση Τραμπ γίνεται ενώ εντείνεται ο προβληματισμός για τη σχέση της Boeing με την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA). Προς αυτήν την κατεύθυνση η επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας ερευνά καταγγελίες ότι η FAA δεν εκπαίδευσε επαρκώς τους επιθεωρητές της σε θέματα ασφάλειας, προκειμένου να αξιολογήσουν σωστά το αεροσκάφος Boeing 737 Max πριν αυτό βγει στην αγορά ως ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροπλάνα του κόσμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ