- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
11χρονη βιάστηκε κι έμεινε έγκυος από τον σύζυγο της γιαγιάς της
«Θέλω να μου βγάλετε αυτό που μου έβαλε ο γέρος στην κοιλιά»
Η καισαρική τομή στην οποία υποβλήθηκε μια 11χρονη την οποία είχε βιάσει ο σύζυγος της γιαγιάς της, πυροδότησε και πάλι τη δημόσια αντιπαράθεση για τις αμβλώσεις στην Αργεντινή όπου η νομοθεσία θέτει πολλούς περιορισμούς για τον τερματισμό της κύησης.
«Θέλω να βγάλετε αυτό που μου έβαλε ο γέρος στην κοιλιά» είχε ζητήσει το κορίτσι, όταν προσέφυγε μαζί με τη μητέρα του στα δικαστήρια για να εγκρίνουν την άμβλωση.
Η επέμβαση όμως καθυστέρησε για 7 εβδομάδες επειδή οι γιατροί επικαλούνταν λόγους συνείδησης.
Είναι συχνό φαινόμενο στην Αργεντινή να καθυστερούν οι αρχές τις υποθέσεις αυτές, μέχρι που η εγκυμοσύνη έχει προχωρήσει τόσο που η άμβλωση καθίσταται απαγορευτική.
Το κορίτσι ήταν στην 23η εβδομάδα της κύησης και οι γιατροί έκριναν τελικά ότι κινδύνευε η ζωή του και ότι ήταν ασφαλέστερο να κάνουν καισαρική και όχι άμβλωση.
«Θα έπρεπε να έχει ληφθεί υπόψη η βούληση του παιδιού. Υπήρχαν δύο λόγοι για να εγκριθεί η άμβλωση» είπε η δικηγόρος της οικογένειας, Σεσίλια Ντε Μπόνο.
Με βάση τον νόμο, οι δικαστές μπορούν να εγκρίνουν τον τερματισμό της κύησης όταν η εγκυμοσύνη έχει προέλθει από βιασμό ή αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. «Με κάθε ειλικρίνεια, δεν ήταν δυνατόν. Το σώμα της δεν ήταν επαρκώς ανεπτυγμένο για να αντέξει μια εγκυμοσύνη όμως, ακόμη και αν ήταν, οι ψυχολογικές συνέπειες θα ήταν τεράστιες, δεδομένης της κακοποίησης που έχει υποστεί η 11χρονη» εξήγησε μια γυναικολόγος που συμμετείχε στην επέμβαση, στο νοσοκομείο Έβα Περόν του Τουκουμάν.
Οι γιατροί έβγαλαν ζωντανό το έμβρυο, που είναι μόλις πέντε μηνών και δεν έχει καμία πιθανότητα να ζήσει.
«Το κράτος είναι υπεύθυνο για το μαρτύριο της Λουσία» κατήγγειλε η φεμινιστική οργάνωση #NiUnaMenos, που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην άμβλωση.
Το 2018 ένα νομοσχέδιο που επέτρεπε την άμβλωση μέχρι τη 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο αλλά απορρίφθηκε από τη γερουσία, υπό τις πιέσεις της Καθολικής Εκκλησίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.