- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το χιτζάμπ για γυναίκες δρομείς διχάζει τη Γαλλία
Εταιρεία αθλητικών ειδών ματαίωσε την πώληση του προϊόντος
Υποχώρησε μετά τη δημόσια κατακραυγή η γαλλική εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών Decathlon και ματαίωσε τα σχέδιά της για πώληση χιτζάμπ σε γυναίκες δρομείς στη Γαλλία. Η εταιρεία δήλωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει το προϊόν μετά από «κύμα προσβολών» και «πρωτοφανείς απειλές».
Γάλλοι πολιτικοί δήλωσαν ότι το τρέξιμο με χιτζάμπ έρχεται σε αντίθεση με τις κοσμικές αξίες της χώρας και υπήρξαν νομοθέτες που πρότειναν το μποϊκοτάρισμα της μάρκας.
Η εταιρεία Decathlon ήταν αρχικά κοντά στο να πλασάρει το νέο προϊόν, το οποίο είναι ήδη προς πώληση στο Μαρόκο.
Τα ζητήματα σχετικά με τον τρόπο με τον ποίο οι μουσουλμάνες ντύνονται όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο έχουν συχνά προκαλέσει διαμάχες στη Γαλλία.
«Αποφασίσαμε να μην διαθέσουμε προς πώληση αυτό το προϊόν στη Γαλλία αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Xavier Rivoire την Τρίτη στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTL.
Είχε προηγουμένως ενημερώσει το πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι η αρχική απόφαση ήταν το προϊόν να γίνει διαθέσιμο για όλες τις γυναίκες στον κόσμο.
Η απλή, ελαφριά μαντίλα, η οποία καλύπτει τα μαλλιά και όχι το πρόσωπο, επρόκειτο να πωληθεί σε 49 χώρες από τον Μάρτιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.