Κοσμος

Το χιτζάμπ για γυναίκες δρομείς διχάζει τη Γαλλία

Εταιρεία αθλητικών ειδών ματαίωσε την πώληση του προϊόντος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hijab.jpg

Υποχώρησε μετά τη δημόσια κατακραυγή η γαλλική εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών Decathlon και ματαίωσε τα σχέδιά της για πώληση χιτζάμπ σε γυναίκες δρομείς στη Γαλλία.  Η εταιρεία δήλωσε ότι αποφάσισε να αναστείλει το προϊόν μετά από «κύμα προσβολών» και «πρωτοφανείς απειλές».

Γάλλοι πολιτικοί δήλωσαν ότι το τρέξιμο με χιτζάμπ έρχεται σε αντίθεση με τις κοσμικές αξίες της χώρας και υπήρξαν νομοθέτες που πρότειναν το μποϊκοτάρισμα της μάρκας.

Η εταιρεία Decathlon ήταν αρχικά κοντά στο να πλασάρει το νέο προϊόν, το οποίο είναι ήδη προς πώληση στο Μαρόκο.

Τα ζητήματα σχετικά με τον τρόπο με τον ποίο οι μουσουλμάνες ντύνονται όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο έχουν συχνά προκαλέσει διαμάχες στη Γαλλία.

«Αποφασίσαμε να μην διαθέσουμε προς πώληση αυτό το προϊόν στη Γαλλία αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Xavier Rivoire την Τρίτη στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTL.

Είχε προηγουμένως ενημερώσει το πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι η αρχική απόφαση ήταν το προϊόν να γίνει διαθέσιμο για όλες τις γυναίκες στον κόσμο. 

Η απλή, ελαφριά μαντίλα, η οποία καλύπτει τα μαλλιά και όχι το πρόσωπο, επρόκειτο να πωληθεί σε 49 χώρες από τον Μάρτιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ