- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν πιστεύουν τις δηλώσεις Τραμπ για οικονομία και εθνική ασφάλεια
Δημοσκόπηση της εφημερίδας The Washington Post
Λιγότεροι από τον έναν στους τέσσερις Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους πιστεύουν διάφορες δηλώσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων, σε πεδία από την εθνική ασφάλεια μέχρι την αύξηση των θέσεων εργασίας στη χώρα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εφημερίδας The Washington Post.
Ευρύτερα και κατά μέσον όρο, κατά τη δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας την Παρασκευή, μόλις το 35% των Ρεπουμπλικάνων και το 20% των Δημοκρατικών του δείγματος απάντησε ότι πιστεύει πως είναι αληθείς 11 δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ — όλες τους είναι ψευδείς.
Ο ισχυρισμός του Τραμπ ότι η εταιρεία US Steel θα ανοίξει έξι νέα εργοστάσια στη χώρα ήταν αυτός που αντιμετωπίστηκε πιο επιφυλακτικά από κάθε άλλον. Μόλις το 17% των Ρεπουμπλικάνων και το 12% των Δημοκρατικών απάντησε ότι τον πιστεύει.
Στην πραγματικότητα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επαναλειτουργήσουν δύο φούρνοι σε ένα ήδη υπάρχον εργοστάσιο, όπως εξηγείται σε παράρτημα της δημοσκόπησης.
Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες άλλες σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, η πολιτική ταυτότητα αποδείχθηκε πως δεν είχε τόσο βαρύνουσα σημασία στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Για παράδειγμα, το 34% των Ρεπουμπλικάνων και το 39% των Δημοκρατικών απάντησε πως πιστεύει τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες βρίσκονται το τρέχον διάστημα σε ιστορικό υψηλό.
Στην πραγματικότητα, το επίπεδο των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ είναι χαμηλότερο από ό,τι το 2010 αλλά και από ό,τι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αν ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, σύμφωνα με το παράρτημα της δημοσκόπησης.
Κατά την έρευνα, μόλις το 27% των Ρεπουμπλικάνων και το 5% των Δημοκρατικών πιστεύει τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι η Ρωσία δεν αναμίχθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 (1).
Η έρευνα διενεργήθηκε από την 29η Νοεμβρίου ως τη 10η Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.025 πολιτών με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων μέσω του AmeriSpeak Panel του NORC του Πανεπιστημίου του Σικάγου. Οι συνεντεύξεις έγιναν μέσω Διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4,5%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.