- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεσπάθωσε κατά Μακρόν ο Σαλβίνι: Αυτός φταίει που βγήκαν στους δρόμους τα «Κίτρινα Γιλέκα»
«Αν επικεντρωνόταν στους Γάλλους θα είχε λιγότερα προβλήματα σήμερα»
Κριτική στον Εμανουέλ Μακρόν και την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, άσκησε την Κυριακή ο Ματέο Σαλβίνι.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής του ξενοφοβικού κόμματος Λέγκα του Βορρά υποστήριξε ότι μοναδικός υπεύθυνος για την κατάσταση με τα «Κίτρινα Γιλέκα» είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας. Μάλιστα, έστειλε μήνυμα στις Βρυξέλλες να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τις αιτίες που οδήγησαν τους Γάλλους να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν.
Έχοντας δεχτεί κατά το παρελθόν τα βέλη του Μακρόν για τη μεταναστευτική πολιτική της Ιταλίας (σ.σ. απαγόρευση προσέγγισης πλοίων με μετανάστες στα ιταλικά λιμάνια), ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονος πέρασε στην αντεπίθεση.
«Ο Μακρόν μείωσε τους φόρους στους πολύ εύπορους»
Σε συνέντευξή του στη Rai 3 TV υποστήριξε ότι «η ιστορία πιθανόν θα δείξει ότι εάν (ο Μακρόν) επικεντρωνόταν περισσότερο στους Γάλλους και λιγότερο στον Σαλβίνι και την Ιταλία, θα είχε λιγότερα προβλήματα σήμερα».
Και πρόσθεσε με νόημα: «Ο Μακρόν μείωσε τους φόρους για τους πολύ εύπορους και τους αύξησε για τους λιγότερο εύπορους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμά του, επισημαίνοντας ότι η Ρώμη υπεραμύνθηκε του προϋπολογισμού του 2019 και ήρθε σε σύγκρουση με την Κομισιόν.
«Άραγε οι πολίτες της Ιταλίας θέλουν σκηνές σαν αυτές που είδαμε στο Παρίσι; Όχι. Θέλω να το αποτρέψω αυτό. Θέλω να βοηθήσω τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες και επίσης τους 5 εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους. Μια χώρα με 5 εκατομμύρια φτωχούς πολίτες δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά» ξεκαθάρισε.
«Βλέποντας τι συμβαίνει στο Παρίσι, αρνούμαι να πιστέψω ότι οι Βρυξέλλες, για χάρη λίγων δεκαδικών ψηφίων, θα επιβάλουν κυρώσεις, επιθεωρητές και επιτρόπους. Είμαστε η Ιταλία. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια σοβαρή χώρα» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.