Κοσμος

Ισπανία: Η κυβέρνηση ρίχνει χρήμα για τη μείωση της ανεργίας στους νέους

Προωθούνται επενδύσεις ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
spain23.jpg
©EPA

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας υιοθέτησε την Παρασκευή ένα σχέδιο ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, στόχος του οποίου είναι να μειωθεί η ανεργία των νέων από το 33% σήμερα στο 23,5% μέσα στην επόμενη τριετία.

«Χρειαζόμαστε τους νέους μας», σχολίασε η υπουργός Εργασίας Μαγκνταλένα Βαλέριο μετά τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι λόγω της «επισφαλούς εργασίας τους, πολλοί νέοι εξαρτώνται από τους γονείς τους, μερικές φορές από τους παππούδες τους».

Κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία ανερχόταν στο 14,55%. Το ποσοστό των άνεργων νέων (κάτω των 30 ετών) παραμένει πολύ υψηλό. Η Βαλέριο χαρακτήρισε «τεράστιο» το ποσοστό εκείνων που απασχολούνται σε προσωρινές ή εποχικές θέσεις εργασίας.

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η Μαδρίτη σκοπεύει να επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια τριετία, ώστε να παράσχει κυρίως μαθήματα γλωσσών και πληροφορικής στους νέους.

Περίπου 100.000 άνεργοι, που δεν διαθέτουν πτυχίο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα παρακολουθήσουν μαθήματα μαθηματικών και γλώσσας, ενώ μαθήματα πληροφορικής θα προσφερθούν σε άλλους 225.000. Παράλληλα, θα οργανωθούν και μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια πρώτη εκτίμηση της αποτελεσματικότητας αυτού του σχεδίου έπειτα από 18 μήνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ