- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
To Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαψεύδει το NBC σχετικά με τις συζητήσεις για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν
«Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τα στοιχεία που παρουσιάζει η τουρκική κυβέρνηση ζητώντας την έκδοση του»
Διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις πληροφορίες του NBC που θέλουν το Λευκό Οίκο να αναζητά νόμιμους τρόπους για να απελάσει από τις ΗΠΑ τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον βασικό ενορχηστρωτή του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος.
«Επιτρέψτε μου, επίσης, να προσθέσω ότι, επειδή έχω μιλήσει με ορισμένους συναδέλφους στον Λευκό Οίκο για το θέμα αυτό, ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συζητήσεις σχετικά με την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν», ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ.
Το ρεπορτάζ του NBC υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απέλαση του κ. Γκιουλέν για να ικανοποιήσουν την Άγκυρα και έτσι να ζητήσουν ως αντάλλαγμα να σταματήσει η πίεση προς την Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Σχολιάζοντας τον εν λόγω συσχετισμό, η Χέδερ Νάουερτ τόνισε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, ενώ υπενθύμισε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ο αρμόδιος φορέας που εξετάζει το αίτημα των τουρκικών αρχών για την απέλαση
«Αυτό διεκπεραιώνεται πλήρως από το υπουργείο Δικαιοσύνης, οπότε θα πρέπει να σας παραπέμψω στο υπουργείο Δικαιοσύνης για πληροφορίες σχετικά με αυτό, αλλά μπορώ να σας πω ότι τα θέματα (έκδοση Φετουλάχ Γκιουλέν και πίεση Τουρκίας στην Σαουδική Αραβία) είναι άσχετα μεταξύ τους. Έχω δει ρεπορτάζ όπου κάποιοι προσπαθούν να συνδυάσουν τα δύο (θέματα), τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία με τον Κασόγκι και τον Γκιουλέν, και δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός. Ας διαχωρίσουμε, λοιπόν, αυτά τα δύο θέματα και ας τα κρατήσουμε διακριτά όπως είναι».
Τέλος, η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ αναγνώρισε πως η Τουρκία έχει υποβάλει πολλαπλά αιτήματα των τελευταίο ενάμιση χρόνο για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, προσθέτοντας ότι ΗΠΑ συνεχίζουν να αξιολογούν τα στοιχεία που τους παρουσιάζονται.
«Επειδή κατά το τελευταίο ενάμιση έτος, από τότε που βρίσκομαι σε αυτό το ρόλο, έχουμε μιλήσει αρκετά για το ενδιαφέρον των Τούρκων για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ - έχουμε λάβει πολλαπλά αιτήματα από την τουρκική κυβέρνηση, τουλάχιστον στο διάστημα που βρίσκομαι εδώ, σχετικά με τον κ. Γκιουλέν - συνεχίζουμε να αξιολογούμε τα στοιχεία που παρουσιάζει η τουρκική κυβέρνηση ζητώντας την έκδοση του».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.