- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γιοχάνες Χαν: Πρέπει να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία
«Πιο τίμιο για την Άγκυρα να έχουμε μια ρεαλιστική εταιρική σχέση»
Να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία πρότεινε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt εξέφρασε τη θέση ότι «μακροπρόθεσμα θα ήταν πιο τίμιο η Τουρκία και η Ε.Ε. να ακολουθήσουν μια νέα κατεύθυνση και να τερματίσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις».
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για μια «ρεαλιστική, στρατηγική εταιρική σχέση», η οποία δεν μπορεί να υπάρξει από τη στιγμή που παρατηρείται μια «εμμονή στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, οι οποίες ξεκίνησαν το 2005».
Όπως είπε, πάντως, το τι μέλλει γενέσθαι με την «ευρωπαϊκή» προοπτική της Άγκυρας εξαρτάται από τις διαθέσεις των κρατών-μελών. Το βέβαιο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, είναι ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Επιπλέον, όλο και περισσότεροι εκφράζουν την ανησυχία τους για την οπισθοδρόμηση που παρατηρείται σε σημαντικά ζητήματα όπως το Κράτος Δικαίου, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και η ελευθερία του Τύπου μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.
Σύμφωνα με τη Die Welt, ο Χαν επιθυμεί να συνεχιστεί η στενή συνεργασία με την Τουρκία, αλλά σε «ρεαλιστική μορφή». Προς αυτήν την κατεύθυνση προτείνει να αναβαθμιστεί η ισχύουσα τελωνειακή ένωση με την Άγκυρα -πρόταση που απορρίφθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.