- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Eπίδοξος διάδοχος της Μέρκελ σφυροκοπά την πολιτική της για το μεταναστευτικό
Ο Γενς Σπαν αποκαλεί την πολιτική της Μέρκελ για την κρίση των προσφύγων «τον ελέφαντα στο δωμάτιο»
Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν επανέρχεται στις επικρίσεις του για την πολιτική που εφαρμόζει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, ανεβάζοντας τον τόνο καθώς έχει αρχίσει την εκστρατεία του για να τη διαδεχθεί στην ηγεσία της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) τον Δεκέμβριο.
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung που κυκλοφορεί σήμερα (Πέμπτη 1η/11), ο Σπαν κρίνει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται έναντι των προσφύγων και η μετανάστευση είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που το κόμμα έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της βάσης του.
Αποκαλεί την πολιτική της Μέρκελ για την κρίση των προσφύγων «τον ελέφαντα στο δωμάτιο».
Ο 38χρονος Σπαν είναι το ένα από τα τρία στελέχη του CDU που έχουν εκφράσει ανοικτά την πρόθεσή τους να αναλάβουν την ηγεσία του κόμματος στο συνέδριό του τον Δεκέμβριο, μετά την ανακοίνωση της καγκελαρίου αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα είναι υποψήφια, αλλά θα παραμείνει στην καγκελαρία μέχρι το πέρας της τρέχουσας θητείας της, το 2021.
Ο Σπαν καλεί στο άρθρο του το CDU και το αδελφό του κόμμα στη Βαυαρία, τη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), να αφήσουν πίσω τους τη σύγκρουσή τους όσον αφορά την απόφαση που είχε πάρει η Μέρκελ το 2015 να ανοίξει τα σύνορα και η χώρα να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.
Ταυτόχρονα, σημειώνει πως, παρά τις διαψεύσεις, το ζήτημα της μετανάστευσης παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρο. Η Γερμανία, γράφει, συνεχίζει να βιώνει «μη συντεταγμένη» μετανάστευση, ανθρώπων που είναι «στη συντριπτική τους πλειονότητα άνδρες», και ανέρχονται κατ' αυτόν σε περίπου 200.000 «ετησίως».
Ο Σπαν τονίζει πως οι υποσχέσεις περί προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αθετήθηκαν και η ανακατανομή και η ένταξη των προσφύγων δεν επιτεύχθηκαν. Αρνείται πως σκοπός του είναι το CDU να κάνει στροφή στη δεξιά και διαβεβαιώνει πως αυτό που θέλει είναι να εφαρμόσει πολιτικές που βασίζονται στην κοινή λογική, τις γερμανικές αξίες και την ακεραιότητα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γιος του Αμερικανού προέδρου στο πλευρό του Βανς
Η Επιτροπή αξιοποιεί εσωτερικά νέα ψηφιακά εργαλεία, προκειμένου να «εκσυγχρονίσει» τη νομοθετική διαδικασία
Σε ποιες χώρες σήμανε συναγερμό
H υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων αρχών
Η περίεργη εξαφάνιση που ερευνούν οι αστυνομικοί στη Τζόρτζια
Θεώρησε την προσθήκη «προσβολή για την κουλτούρα του» - Έχασε και τη δικαστική μάχη
«Δε με νοιάζει τι λες, δεν ψηφίζεις στο Μίσιγκαν» - Viral βίντεο με τον νεοεκλεγέντα γερουσιαστή
Στο επίκεντρο εμπόριο, Ταϊβάν και γεωπολιτικός ανταγωνισμός
Το 17,5% των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να απεργήσει
«Αν έμαθα ένα πράγμα από τον Βίτο, είναι να μην αφήνεις ποτέ την ηλικία σου να σε περιορίζει»
Νέα προειδοποίηση από τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας
Το περιστατικό λίγους μήνες πριν με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο γιατρό
«Πονοκέφαλος» για εταιρίες όπως Meta, Google, Microsoft και Amazon
Η εκλογική παράδοση δεν αρκεί όταν πονάει η τσέπη των πολιτών
Για «πολιτική καταστροφή», έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Φλόριντα
«Όλοι γνωρίζουν γιατί χάσαμε» - Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πολιτικό μέλλον του Αμερικανού προέδρου
Τα όπλα που έχει στα χέρια του
Πού κρίθηκε η Γερουσία, η ψήφος αποδοκιμασίας και τι αλλάζει στο Κογκρέσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.