Γερμανία: Eπίδοξος διάδοχος της Μέρκελ σφυροκοπά την πολιτική της για το μεταναστευτικό
Ο Γενς Σπαν αποκαλεί την πολιτική της Μέρκελ για την κρίση των προσφύγων «τον ελέφαντα στο δωμάτιο»
Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν επανέρχεται στις επικρίσεις του για την πολιτική που εφαρμόζει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, ανεβάζοντας τον τόνο καθώς έχει αρχίσει την εκστρατεία του για να τη διαδεχθεί στην ηγεσία της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) τον Δεκέμβριο.
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung που κυκλοφορεί σήμερα (Πέμπτη 1η/11), ο Σπαν κρίνει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται έναντι των προσφύγων και η μετανάστευση είναι οι σημαντικότεροι λόγοι που το κόμμα έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της βάσης του.
Αποκαλεί την πολιτική της Μέρκελ για την κρίση των προσφύγων «τον ελέφαντα στο δωμάτιο».
Ο 38χρονος Σπαν είναι το ένα από τα τρία στελέχη του CDU που έχουν εκφράσει ανοικτά την πρόθεσή τους να αναλάβουν την ηγεσία του κόμματος στο συνέδριό του τον Δεκέμβριο, μετά την ανακοίνωση της καγκελαρίου αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα είναι υποψήφια, αλλά θα παραμείνει στην καγκελαρία μέχρι το πέρας της τρέχουσας θητείας της, το 2021.
Ο Σπαν καλεί στο άρθρο του το CDU και το αδελφό του κόμμα στη Βαυαρία, τη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU), να αφήσουν πίσω τους τη σύγκρουσή τους όσον αφορά την απόφαση που είχε πάρει η Μέρκελ το 2015 να ανοίξει τα σύνορα και η χώρα να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.
Ταυτόχρονα, σημειώνει πως, παρά τις διαψεύσεις, το ζήτημα της μετανάστευσης παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρο. Η Γερμανία, γράφει, συνεχίζει να βιώνει «μη συντεταγμένη» μετανάστευση, ανθρώπων που είναι «στη συντριπτική τους πλειονότητα άνδρες», και ανέρχονται κατ' αυτόν σε περίπου 200.000 «ετησίως».
Ο Σπαν τονίζει πως οι υποσχέσεις περί προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αθετήθηκαν και η ανακατανομή και η ένταξη των προσφύγων δεν επιτεύχθηκαν. Αρνείται πως σκοπός του είναι το CDU να κάνει στροφή στη δεξιά και διαβεβαιώνει πως αυτό που θέλει είναι να εφαρμόσει πολιτικές που βασίζονται στην κοινή λογική, τις γερμανικές αξίες και την ακεραιότητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα σχόλια Τραμπ και η βοήθεια που χρειάζεται η Ουκρανία για τη διεξαγωγή εκλογών
Η ιστορία του ανθρώπου πίσω από τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση στον κόσμο
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.