- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του CDU η Μέρκελ
Ανακοίνωσε την απόφασή της στα επίσημα όργανα των Χριστιανοδημοκρατών
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε στα επίσημα όργανα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος. Την είδηση μεταφέρει και το Reuters επικαλούμενο δικές του πηγές.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά τα αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στην Έσση όπου τα παραδοσιακά κόμματα γνώρισαν μεγάλη ήττα ενώ κερδισμένο βγήκε το κόμμα των Πρασίνων.
Οι Χριστιανοδημοκράτες, παρά το γεγονός ότι κέρδισαν τις εκλογές, κατέγραψαν το χειρότερο ποσοστό τους στο κρατίδιο για τα τελευταία -τουλάχιστον- 50 χρόνια. Το CDU, με ποσοστό 27% (38,3% το 2013) εξασφαλίζει 40 έδρες, οι Πράσινοι με 19,8% (+8,7) 29 έδρες και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με το ίδιο ποσοστό, 19,8% (-10,9) ισάριθμες έδρες. Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), με 13,1% (+9) εξασφαλίζει με άνεση την πρώτη της είσοδο στο κοινοβούλιο του κρατιδίου όπου ιδρύθηκε το 2013, με 19 βουλευτές, ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP), με 7,5% (+2,5) θα εκπροσωπηθούν από 11 βουλευτές και η Αριστερά με 6,5% (+1,1) από 9.
Πηγές του κόμματος δήλωσαν στο DPA ότι η Άνγκελα Μέρκελ θέλει να παραμείνει καγκελάριος της Γερμανίας, παρόλο που δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU)
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η κυρία Μέρκελ είχε επανειλημμένα τονίσει ότι η θέση του Καγκελάριου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν του αρχηγού του κόμματος, γεγονός το οποίο δημιουργεί τώρα ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις της.
Σύμφωνα πάντως με την Bild, πρόθυμος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία του CDU είναι ο πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και παλιός εσωκομματικός αντίπαλος της Καγκελαρίου, Φρίντριχ Μερτς.
Η ίδια η Καγκελάριος θα προχωρήσει σε δηλώσεις στον Τύπο στις 14:00 (ώρα Ελλάδος).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Η προειδοποίηση στους κατοίκους
Ο Γκράχαμ Πλάτνερ είναι μια ακόμα υπόθεση υποψηφίου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το (ψηφιακό και μη) παρελθόν του
Σε ένα αυταρχικό σύστημα, η εξωτερική πολιτική εργαλειοποιείται πλήρως για την εγχώρια πολιτική επιβίωση.
Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ στο NBC
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.